Αυστραλία: Το SBS έχει επιλέξει τον καλλιτέχνη για την Eurovision 2017

Αυστραλία: Το SBS έχει επιλέξει τον καλλιτέχνη για την Eurovision 2017

Η Αυστραλία έχει επιλέξει τον καλλιτέχνη και το τραγούδι που θα τους εκπροσωπήσει στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2017, και πολύ σύντομα πρόκειται να ανακοινωθεί.

Ο Michael Ebeid, Διευθύνων Σύμβουλος του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού SBS, έχει πλέον υπογράψει και έχουν ξεκινήσει όλες οι προετοιμασίες για την παρουσία της χώρας στον 62ο Διαγωνισμό. Φέτος θα είναι η τρίτη φορά που η Αυστραλία θα διαγωνιστεί, με το SBS και πάλι να κάνει εσωτερική επιλογή.

Αναμένεται η Αυστραλία να αποκαλύψει τον συμμετέχοντα για το Κίεβο την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, και μετά από μια εβδομάδα και το τραγούδι. Μέχρι σήμερα, δύο τραγουδιστές έχουν εκπροσωπήσει την Αυστραλία στον διαγωνισμό, ο Guy Sebastian το 2015 και η Dami Im το 2016. Η Dami Im είναι η πιο επιτυχημένη τραγουδίστρια στον διαγωνισμό μέχρι στιγμής τερματίζοντας στην 2η θέση στη Στοκχόλμη μόλις 23 βαθμούς πίσω από την Jamala από την Ουκρανία. To τραγούδι Sound of Silence κέρδισε την κριτική επιτροπή με 320 πόντους, αλλά τερμάτισε 4ο στο televoting με 191 πόντους.

Η Αυστραλία είναι μία από τις τρεις χώρες που δεν έχουν ακόμη αποκαλύψει τον συμμετέχοντα τους στο διαγωνισμό και ακολουθούν εσωτερική διαδικασία επιλογής. Η Ρωσία και το Σαν Μαρίνο είναι οι άλλες δυο χώρες που ακόμα δεν έχουν αποκαλύψει λεπτομέρειες για τον τραγουδιστή που θα τους εκπροσωπήσει. Οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη στη Ρωσία ως προς το ποιος θα τους εκπροσωπεί (ακούγεται βέβαια έντονα το όνομα του Aleksandr Panayotov), ενώ στο Σαν Μαρίνο εξακολουθούν να υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το αν θα συμμετάσχει στο Κίεβο.

Πηγή: Eurovoix

Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΤΗΣ EUROVISION

Η Αυστραλία έκανε το ντεμπούτο της στο διαγωνισμό το 2015, ως καλεσμένη στη γιορτή των 60 χρόνων του διαγωνισμού της Eurovision. Η Αυστραλία μετέδιδε το διαγωνισμό από το 1983 και είναι η χώρα που παρακολουθούσε το διαγωνισμό για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προτού λάβει μέρος. Το 2016 η Αυστραλία εκπροσωπήθηκε από την Dami Im με το τραγούδι Sound of Silence. Έφερε την Αυστραλία στην 2η θέση στην τελική βαθμολογία με 511 βαθμούς, μόλις 23 πόντους μακριά από τη νίκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.