Απόψε ο μεγάλος τελικός του 64ου διαγωνισμού της Eurovision

Απόψε ο μεγάλος τελικός του 64ου διαγωνισμού της Eurovision

H μεγάλη στιγμή που αναμένουν όλοι οι fans της Eurovision σε όλο τον κόσμο έφτασε, ο τελικός του 64ου διαγωνισμού της Eurovision θα μεταδοθεί απόψε στις 22:00 στο εκθεσιακό κέντρο Expo Tel Aviv από το Τελ Αβίβ του Ισραήλ. Συνολικά 26 χώρες θα διαγωνιστούν για το πρώτο βραβείο απόψε, εκ των οποίων οι 20 προκρίθηκαν από τους 2 ημιτελικούς. Ανάμεσα στους 26 σημερινούς διαγωνιζόμενους βρίσκονται η Κύπρος με την  Τάμτα και το τραγούδι Replay καθώς επίσης και η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα και το τραγούδι Better Love.

Κύπρος και Ελλάδα θα εμφανιστούν στην 11η και την 13η θέση αντίστοιχα, έχοντας μάλιστα ανάμεσα τους στην 12η θέση το μεγάλο φαβορί του διαγωνισμού, την Ολλανδία με τον Duncan Laurence στο τραγούδι Arcade. H χώρα που θα ανοίξει την αυλαία του αποψινού τελικού θα είναι η Μάλτα, ενώ η χώρα που θα κλείσει το διαγωνιστικό μέρος του διαγωνισμού θα είναι η Ισπανία. Παρακάτω μπορείτε να  δείτε την σειρά εμφάνισης των συμμετοχών του αποψινού τελικού.

  1. Μάλτα: Michela Pace – Chameleon
  2. Αλβανία: Jonida Maliqi – Ktheju tokës
  3. Τσεχία: Lake Malawi – Friend of a friend
  4. Γερμανία: S!sters – Sister
  5. Ρωσία: Sergey Lazarev – Scream
  6. Δανία: Leonora – Love is forever
  7. Σαν Μαρίνο: Serhat – Say na na na
  8. Βόρεια Μακεδονία: Tamara Todevska – Proud
  9. Σουηδία: John Lundvik – Too late for love
  10. Σλοβενία: Zala Kralj & Gašper Šantl – Sebi
  11. Κύπρος: Τάμτα – Replay
  12. Ολλανδία: Duncan Laurence – Arcade
  13. Ελλάδα: Κατερίνα Ντούσκα – Better Love
  14. Ισραήλ: Kobi Marimi – Home
  15. Νορβηγία: Keiino – Spirit in the sky
  16. Ηνωμένο Βασίλειο: Michael Rice – Bigger than us
  17. Ισλανδία: Hatari – Hatrið mun sigra
  18. Εσθονία:  Victor Crone – Storm
  19. Λευκορωσία: ZENA – Like it
  20. Αζερμπαϊτζάν: Chingiz – Truth
  21. Γαλλία: Billal Hassani – Roi
  22. Ιταλία: Mahmood – Soldi
  23. Σερβία: Nevena Božović – Kruna
  24. Ελβετία: Luca Hänni – She got me
  25. Αυστραλία: Kate Miller-Heidke – Zero Gravity
  26. Ισπανία: Miki – La venda

Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι οι Erez Tal & Bar Refaeli στην κεντρική σκηνή καθώς και οι  Assi Azar & Lucy Ayoub στο Green Room ενώ Opening act της βραδιάς θα είναι  αρκετοί από τους παλαιότερους εκπροσώπους του Ισραήλ στην Eurovision. Αρχικά ο Nadav Guedj εκπρόσωπος του Ισραήλ στην Eurovision 2015 με το τραγούδι Golden Boy, ένα τραγούδι ύμνος προς την διοργανώτρια πόλη Τελ Αβίβ. Έπειτα η Ilanit η οποία εκπροσώπησε το Ισραήλ 2 φορές στον διαγωνισμό το 1973 και το 1977, μάλιστα το 1973 ήταν και η πρώτη συμμετοχή του Ισραήλ στην Eurovision. Τέλος η Dana International θα ερμηνεύσει το Diva με το οποίο έφερε στο Ισραήλ την τρίτη του νίκη στον διαγωνισμό της Eurovision.

H Κατερίνα Ντούσκα και η Τάμτα δεν θα είναι οι μοναδικές Ελληνικές παρουσίες στην σκηνή της Eurovision Καθώς το παρόν θα δώσει και η Ελένη Φουρέϊρα μαζί με άλλους Eurostars όπως η Conchita Wurst, η Verka Serduchka και ο Måns Zelmerlöw οι οποίοι κατά την διάρκεια του Interval Act θα ερμηνεύσουν ο ένας τις συμμετοχές του άλλου, συγκεκριμένα η Ελένη θα ερμηνεύσει το Dancing Lasha Tumbai, η Conchita το Heroes, o Måns το Fuego, ενώ η Verka το Toy. Κατά την διάρκεια του Interval Act η περσινή νικήτρια Netta θα ερμηνεύσει τo καινούργιο της single Nana Banana, ενώ η  Gali Atari νικήτρια της Eurovision 1979 θα ερμηνεύσει το νικητήριο τραγούδι της Hallelujah. 

Επίσης κορυφαία στιγμή της βραδιάς θα είναι ίσως η παρουσία της Madonna στο Interval act. H  πλέον κορυφαία εν ζωή αστέρας στην ιστορία της Pop μουσικής,  θα ερμηνεύσει το θρυλικό πλέον Like a prayer καθώς και το νέο της single Future.

Ο τελικός θα μεταδοθεί στις από την συχνότητα της ΕΡΤ2 καθώς και από το ΕΡΤ SPORTS HD για όσους θέλουν να δουν τον διαγωνισμό σε υψηλή ευκρίνεια.  Τον διαγωνισμό μπορείτε να τον παρακολουθήσετε από το Web TV της ΕΡΤ2 και του ΕΡΤ SPORTS HD όπως επίσης από το επίσημο κανάλι της Eurovision στο youtube. Τον σχολιασμό για λογαριασμό της ΕΡΤ θα κάνουν ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Κοζάκου.

Ως INFE Greece δεν μπορούμε παρά να ευχηθούμε με όλη μας την καρδιά ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στην Κατερίνα Ντούσκα και την Ελληνική συμμετοχή, όπως επίσης και στην Τάμτα και την Κυπριακή συμμετοχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.