Αποτελέσματα B’ Ημιτελικού: Στον τελικό η Ελλάδα με θεαματική εμφάνιση της Στεφανίας στο Last Dance – Ποιες άλλες χώρες προκρίθηκαν απόψε;

Αποτελέσματα B’ Ημιτελικού: Στον τελικό η Ελλάδα με θεαματική εμφάνιση της Στεφανίας στο Last Dance – Ποιες άλλες χώρες προκρίθηκαν απόψε;

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο δεύτερος ημιτελικός της Eurovision 2021 με την Ελληνική συμμετοχή να εξασφαλίζει ένα από τα 10 εισιτήρια του αποψινού  ημιτελικού που οδηγούν στον μεγάλο τελικό που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 22 Μαϊου, μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση της Στεφανίας με το τραγούδι της Last Dance.

O ημιτελικός ξεκίνησε με Forward Unlimited από τους Redo και Eefje de Visser ενώ έναυσμα του Α’ ημιτελικού έδωσαν οι 4 παρουσιαστές του φετινού διαγωνισμού Chantal JanzenEdsilia Rombley, Jan Smit και Nikkie de Jager. Συνολικά 17 χώρες διεκδίκησαν τα 10 εισιτήρια για τον τελικό.

  1. Σαν Μαρίνο: Senhit – Adrenalina: Ίσως η πιο κατάλληλη συμμετοχή για να ξεκινήσει με αυτήν ο ημιτελικός, η παρουσία του Flo Rida την τελευταία στιγμή ήταν καθοριστική για την πρόκριση της Senhit.
  2. Εσθονία: Uku Suviste – The Lucky One: Αξιοπρεπέστατος ο Uku, μόνος στην σκηνή, αυτό όμως δεν ήταν αρκετό.
  3. Τσεχία: Benny Cristo – omaga: Αρκετά μέτρια η παρουσία του Benny Christo, ο οποίος φάνηκε να χάνει τους στίχους κάποια στιγμή.
  4. Ελλάδα: Stefania – Last DanceH Ελληνική συμμετοχή είχε μακράν την καλύτερη σκηνική παρουσία απόψε, η οποία ήταν έμπνευση ποιου άλλου? του Φωκά Ευαγγελινού. Η Στεφανία ήταν πολύ καλή  φωνητικά επίσης.
  5. Αυστρία: Vincent Bueno – Amen: Πολύ καλή ερμηνεία από τον Vincent, o οποίος ήταν μόνος του στην σκηνή
  6. Πολωνία: RAFAŁ – The Ride: Σκηνικό βγαλμένο από τα 80’s από την Πολωνία, με τον Rafal να μην συντονίζεται σωστά με τα φωνητικά.
  7. Μολδαβία: Natalia Gordienko – SUGAR: Sexy με κίνηση η Ναταλία επί σκηνής και με σκηνοθετικές οδηγίες από τον Φωκά, η Μολδαβία δεν γινόταν να χάσει την πρόκριση.
  8. Ισλανδία: Da∂i og Gagnamagni∂ – 10 YearsΑν και ο Dadi με την παρέα του δεν βρίσκονταν επί σκηνής εξαιτίας κρουσμάτων στην Ισλανδική αποστολή, η μαγνητοσκοπημένη πρόβα τους απέσπασε θερμό χειροκρότημα.
  9. Σερβία: Hurricane – Loco LocoSexy και δυναμικές επί σκηνής, οι 3 κοπέλες των Hurricane, επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί για την πρόκριση στον τελικό.
  10. Γεωργία: Tornike Kipiani – You: Αν και ο Tornike είναι αρκετά καλός ερμηνευτής, το τραγούδι του ήταν πολύ κουραστικό και εξαρχής δεν είχε μεγάλες ελπίδες πρόκρισης.
  11. Αλβανία: Anxhela Peristeri – Karma: Αν και μόνη της επί σκηνής, η Anxhela την γέμιζε με την παρουσία και την ερμηνεία της, η οποία ήταν από τις καλύτερες τις αποψινής βραδιάς.
  12. Πορτογαλία: The Black Mamba – Love Is On My Side: Aπό τις πιο καλοδουλεμένες ερμηνείες και σκηνικές παρουσίες η Πορτογάλία, επίσης είναι και μια από τις χώρες με την μεγαλύτερη άνοδο στα στοιχήματα μετά την εκκίνηση, των προβών. Όχι άδικα.
  13. Βουλγαρία: Victoria – Growing Up is Getting Old: Φαντασμαγορική και άκρως συγκινητική η ερμηνεία της VICTORIA που διεκδικεί μια θέση στην δεκάδα πλέον, ή ακόμα ψηλότερα.
  14. Φινλανδία: Blind Channel – Dark SideΤαρακούνησαν την σκηνή  με την ροκ εμφάνισή τους οι Blind Channel αποσπώντας πολύ θερμό χειροκρότημα από το κοινό.
  15. Λετονία: Samanta Tīna – The Moon is Rising: Η σκηνική παρουσία της Samanta θύμιζε σε μεγάλο βαθμό αυτή της περσινής της συμμετοχής, φωνητικά δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε, κάτι που ίσως της στέρησε την πρόκριση.
  16. Ελβετία: Gjon’s Tears – Tout l’UniversΠολλοί εξέφρασαν την άποψη πως οι “χορευτικές” κινήσεις του Gjon δεν ταιριάζουν με το ύφος του τραγουδιού. Η φωνή του φυσικά ήταν από τις καλύτερες απόψε και τον οδήγησε στον τελικό.
  17. Δανία: Fyr og Flamme – Øve Os På Hinanden: Άλλη μια συμμετοχή που αναβίωσε την δεκαετία του 80 επί σκηνής. Αν και απέσπασε θερμό χειροκρότημα, το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο.
Οι 10 χώρες που προκρίθηκαν στον τελικό ήταν οι παρακάτω:
  1. Αλβανία
  2. Σερβία
  3. Βουλγαρία
  4. Μολδαβία
  5. Πορτογαλία
  6. Ισλανδία
  7. Σαν Μαρίνο
  8. Ελβετία
  9. Ελλάδα
  10. Φινλανδία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.