Αποσύρεται η Λευκορωσία από την Eurovision 2021;

Αποσύρεται η Λευκορωσία από την Eurovision 2021;

H Λευκορωσία ήταν η τελευταία από τις 40 χώρες που δήλωσαν συμμετοχή για την Eurovision 2021 που έμενε να ανακοινώσει την συμμετοχή για τον φετινό διαγωνισμό μετά την ακύρωση της αρχικής συμμετοχή της με τίτλο Ya Nauchu Tebya από το συγκρότημα  Galasy ZMesta από την EBU καθώς το συγκεκριμένο τραγούδι έθετε υπό αμφισβήτηση τη μη πολιτική φύση του Διαγωνισμού.

Αποχώρηση από τον διαγωνισμό;

Φαίνεται πως η συμμετοχή της Λευκορωσίας για την Eurovision 2021 βρίσκεται σε κίνδυνο   καθώς  μια ανακοίνωση ενός τοπικού fan club του διαγωνισμού που ανέφερε τα παρακάτω: Είναι επίσημο! Η Λευκορωσία δεν θα λάβει μέρος στο διαγωνισμό Eurovision 2021. Σας υπενθυμίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων απέρριψε την συμμετοχή των Galasy ZMesta – «Ya Nauchu Tebya», που επέλεξε η εταιρεία Belteleradio, καθώς το τραγούδι δεν θα μπορούσε να λάβει μέρος στον διαγωνισμό, καθώς παρατηρήθηκαν έντονοι πολιτικοί τόνοι. Η EBU έστειλε ένα δήλωση στον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό BTRK ότι οι στίχοι του τραγουδιού πρέπει είτε να αλλάξουν είτε μια άλλη σύνθεση  να πάει στον διαγωνισμό. Έκτοτε δεν έχει αναληφθεί δράση από την BT (Η δημόσια τηλεόραση της Λευκορωσίας) και η Λευκορωσία θα απέχει από τον διαγωνισμό για πρώτη φορά από το 2004.

Περιμένουμε πλέον να ανακοινωθεί επίσημα είτε από την EBU είτε από την δημόσια τηλεόραση της Λευκορωσίας η αποχώρηση της χώρας από τον διαγωνισμό είτε να διαψευστεί και να στείλει η χώρα μια νέα συμμετοχή για την Eurovision 2021.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.