“Απαγόρευση εισόδου στην Ουκρανία για την εκπρόσωπο της Ρωσίας” προτείνει ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας

“Απαγόρευση εισόδου στην Ουκρανία για την εκπρόσωπο της Ρωσίας” προτείνει ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας

Δεν λέει να τελειώσει το θρίλερ με τη φετινή ρωσική συμμετοχή στο διαγωνισμό. Πριν από λίγο ο επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας, Vasyl Hrytsak σε δημόσια δήλωση του στα μέσα της χώρας του, πρότεινε ότι με βάση την παράνομη είσοδο στην κατεχόμενη για τους Ουκρανούς Κριμαία, τον Ιούνιο του 2015 από την Yulia Samoilova, εκπρόσωπο της Ρωσίας στη Eurovision 2017, θα πρέπει να της απαγορευθεί η είσοδος στη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι αν η Ουκρανία κάνει αποδεκτή την εισήγηση του Υπευθύνου Κρατικής Ασφαλείας (SBS), τότε υπάρχει σοβαρότατη εμπλοκή με τη συμμετοχή της Ρωσίας στο διαγωνισμό.

Ο Vasyl Hrytsak όμως δεν σταματά εδώ. Αφού λέει πως δεν γνωρίζει την ερμηνεύτρια που επέλεξε η δημόσια τηλεόραση της Ρωσίας ως εκπρόσωπό της στο διαγωνισμό της Eurovision που θα διεξαχθεί τον προσεχή Μάιο, σχολιάζει πως η επιλογή της εν λόγω ανάπηρης καλλιτέχνιδος, που παραβίασε τον ουκρανικό νόμο, συμμετέχοντας σε συναυλία στην Κριμαία χωρίς να λάβει άδεια εισόδου από την Ουκρανία, έγινε με σκοπό να δοκιμάσουν τις αντιδράσεις του Κιέβου. Μάλιστα σχολιάζει πως η Ρωσία είχε πολλές επιλογές για το φετινό εκπρόσωπό της, με πολύ καλύτερη φωνή από την Yulia!!!

Προσθέτει πως είναι η προσωπική του γνώμη η απαγόρευση εισόδου στην Yulia Samoilova. Η τελική απόφαση θα πρέπει να ληφθεί λαμβάνοντας υπόψιν το Υπουργείο Πολιτισμού, την οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού, αλλά και άλλες υπηρεσίες όπως αυτής της Κρατικής Υπηρεσίας Συνόρων.

Ο ίδιος πάντως προσθέτει ότι ο νόμος υπερισχύει όλων και πρέπει να έχει γενική ισχύ. Αν τελικά η απόφαση της Ουκρανίας είναι η απαγόρευση εισόδου στην εκπρόσωπο της Ρωσίας, θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στο διαγωνισμό. Ο executive supervisor του διαγωνισμού Jon Ola Sand, τόνισε τις προηγούμενες ημέρες ότι ενώ δεν θεωρεί ότι η αποστολή της Ρωσίας έχει προβεί σε κάποια παράνομη ενέργεια, εντούτοις θα αποδεχθεί την όποια απόφαση της ουκρανικής κυβέρνησης επί του συγκεκριμένου θέματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.