Ανακοινώθηκαν οι φιναλίστ για τον τελικό της Λευκορωσίας

Ανακοινώθηκαν οι φιναλίστ για τον τελικό της Λευκορωσίας

Μετά από 2 live auditions που προβλήθηκαν και διαδικτυακά, η δημόσια τηλεόραση της Λευκορωσίας BRTC ανακοίνωσε τα 10 τραγούδια που θα διαγωνιστούν για τη νίκη και την εκπροσώπηση της χώρας στη Στοκχόλμη, το Μάιο. Ο τελικός δεν θα γίνει αργότερα από τις 25 Ιανουαρίου όπως ήδη έχει ανακοινωθεί.

Μετά τις 2 auditions που έγινα στις 26/11 και 1/12 μία επιτροπή που μεταξύ των άλλων απαρτίζονταν από παλιούς Eurostars, όπως οι TEO, Alyona Lanskaya και Dmitry Koldun επέλεξαν από τα 60 τραγούδια που είχαν φθάσει σε αυτή τη φάση του διαγωνισμού, τα 10 που θα διαγωνιστούν στον τελικό της χώρας. Εκεί μόνο το κοινό μέσω sms θα αποφασίσει το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη Eurovision 2016. Ανάμεσα στους 10 υποψηφίους υπάρχουν αρκετοί που έχουν δοκιμάσει την τύχη τους αρκετές φορές στο παρελθόν να εκπροσωπήσουν τη Λευκορωσία στο διαγωνισμό. ελπίζοντας αυτή τη φορά να είναι η τυχερή τους, όπως οι Alexey Gross, Alexander Ivanov και Napoli.

Τα 10 τραγούδια που προκρίθηκαν στον τελικό της Λευκορωσίας είναι:

1. Alexander Ivanov- How to fly LISTEN
2. Valeria Sadovskaia- Not alone LISTEN
3. Anastasia Malashkevich- Pray for love LISTEN
4. Group NAVI- This land LISTEN
5. Alex Gross- Flame LISTEN
6. Kirill Yermakov- Running to the sun LISTEN
7. Group Radiovolna- Don’t go mad LISTEN
8. Sasha Zakharik- Glory night LISTEN
9. NAPOLI- My Universe LISTEN
10. Group THE EM- Turn around LISTEN

 

Η Λευκορωσία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision

Η Λευκορωσία έκανε το ντεμπούτο της στο διαγωνισμό το 2004 όταν και για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν οι ημιτελικοί για την επιλογή των χωρών που θα εμφανιστούν στον τελικό. Μέχρι στιγμής έχει προκριθεί 4 φορές στον τελικό από τις συνολικά 12 συμμετοχές της. Το 2007, 2010, 2013 και 2014. Η καλύτερη της θέση είναι η 6η που κατέλαβε ο Dmitry Koldun με το Work Your Magic.

Η χώρα είναι επίσης γνωστή στο θεσμό για τις αναμείξεις του “προέδρου” της χώρας Alexander Lukashenko που ουκ ολίγες φορές έχει αλλάξει το αποτέλεσμα του εθνικού τελικού τους, όταν αυτό δεν τον βρίσκει σύμφωνο.

Στο διαγωνισμό στη Βιέννη, τη χώρα εκπροσώπησαν οι Uzari & Maimuna  χωρίς όμως να καταφέρουν να προκριθούν στον τελικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.