Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: Η Eurovision, η ΕΡΤ κι οι δυσκολίες που αντιμετώπισε ως δημοσιογράφος

Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: Η Eurovision, η ΕΡΤ κι οι δυσκολίες που αντιμετώπισε ως δημοσιογράφος

Συνέντευξη παραχώρησε η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου στην εκπομπή φλΕΡΤ με τη Νάντια Κοντογιώργη όπου μίλησε για την πορεία της στον χώρο των media αλλά φυσικά και για τη μετάδοση της Eurovision το 2005 με την πρώτη νίκη της Ελλάδας στον διαγωνισμό.

Συγκεκριμένα ανέφερε για τον διαγωνισμό:

“Δε θα ξεχάσω ποτέ ότι μου λένε από την ΕΡΤ να κάνεις την Eurovision με τόσες συνεντεύξεις που έχεις κάνει και μιλάς τόσες γλώσσες. Επίσης αυτοί που είναι πίσω από την Eurovision, η EBU είναι κυρίως Σουηδοί που έχω συνεργαστεί μαζί τους. Εκείνη τη χρονιά παρουσίασα την Eurovision και για την Ελλάδα και για την Σουηδία.

Δε θα ξεχάσω αυτές τις στιγμές που γυρνούσαμε με την Έλενα Παπαρίζου σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και συναντούσαμε δημοσιογράφους από διάφορες χώρες που μετά τους είδαμε ξανά στο Κίεβο. Ήξερα από πριν τη βαθμολογία, ήταν σαν να την έβλεπα και να μου έλεγε το ένστικτό μου ακριβώς από που θα παίρναμε τα δεκάρια, τα δωδεκάρια. Μου έλεγαν πρέπει να είχε κάποιο πρόβλημα η αναμετάδοση γιατί τα ήξερες από πριν. Η καρδιά μου μου τα ψιθύριζε.

Μετά έρχεται ο studio man της EBU στην Ουκρανία εκεί που σχολίαζα και μου λέει πρέπει να κατέβεις κάτω στη σκηνή. Εδώ στην Ελλάδα νόμιζαν ότι τα παράτησα όλα επειδή τρελάθηκα από τη χαρά μου κι έφυγα αλλά πρεπε να κατέβω κάτω. Είναι οι πιο συγκινητικές στιγμές.

Στη συνέχεια η παρουσιάστρια συγκινημένη αναπόλησε την πορεία της στα Μέσα και στην ΕΡΤ αναφέροντας:

Για αυτό θέλω να ευχαριστήσω την ΕΡΤ λίγο αργά βέβαια. Πέρασαν πολλά χρόνια με πολλά μαθήματα. Μου συνέβησαν βέβαια και πράγματα τρομακτικά εδώ μέσα που δεν τα περίμενα. Όταν ήρθα στην ΕΡΤ ανακάλυψα ότι ήταν πολύ πολιτικοποιημένο περιβάλλον κι εγώ έχω μάθει ότι όταν είσαι δημοσιογράφος πρέπει να σαι αντικειμενικός και δεν είχα σχέσεις με πολιτικά κόμματα. Στη Σουηδία μεγάλωσα σε μία φτωχή περιοχή ως παιδί μεταναστών αλλά δεν σκεφτόμουν ότι ήμουν γυναίκα, εδώ ανακάλυψα τι θα πει και σεξισμός.

Υπενθυμίζουμε ότι η Αλεξάνδρα μάχεται με πολλές δράσεις ενάντια στον ρατσισμό αλλά και στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δη των γυναικών. Επιπροσθέτως προσπαθεί να διαφημίσει την χώρα μας διεθνώς με αρκετούς τρόπους κι ετοιμάζει δύο βιβλία με ένα εκ των οποίων να έχει τον τίτλο “Αθήνα η πόλη των θεών”, όπου συνομιλεί με σημαντικές προσωπικότητες της χώρας μας αλλά κι ανθρώπους δημιουργικούς.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την απολαυστική συνέντευξη της Αλεξάνδρας από το 1.19 εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.