Ακούστε το νέο τραγούδι της Margaret σε σύνθεση του Δημήτρη Στάσσου

Ακούστε το νέο τραγούδι της Margaret σε σύνθεση του Δημήτρη Στάσσου

Η Margaret μπορεί πέρσι να μην κατάφερε να φθάσει στη σκηνή της Eurovision, αφού έχασε στον τελικό της Πολωνίας από τον Michał Szpak, κατάφερε όμως με το τραγούδι της Cool Me Down να κατακτήσει όλα τα airplay charts της Ευρώπης. Χθες κυκλοφόρησε το νέο της video clip Blue Vibes, που αναμένεται να γίνει επίσης τεράστια επιτυχία. Η έκπληξη που συνόδευσε την κυκλοφορία του τραγουδιού ήταν όταν είδαμε τα ονόματα των δημιουργών του τραγουδιού. Μεταξύ αυτών ήταν και ο δικός μας Δημήτρης Στάσσος, που έχει συνδέσει το όνομα του και με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Ο Δημήτρης Στάσσος γεννήθηκε και κατοικεί στη Σουηδία. Έχει συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες της χώρας στην οποία δραστηριοποιείται. Μεταξύ αυτών οι Eric Saade,  Sibel, Måns Zelmerlöw, Linda Sundblad, Danny Saucedo και πολλοί άλλοι. Το όνομα του είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, αλλά και το γνωστό σε όλους μας Melodifestivalen, στο οποίο έχει συμμετάσχει ουκ ολίγες φορές.

Το 2007 συμμετείχε για πρώτη φορά στο Melodifestivalen με την Sofia Berntson και το τραγούδι Hyprotised, φθάνοντας στην έβδομη θέση του ημιτελικού όπου διαγωνίστηκε. Την ίδια χρονιά και με την ίδια ερμηνεύτρια συμμετέχει στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγούδι Άνοιξε Την Πόρτα. Το 2009 κερδίζει τον εθνικό τελικό της Ισπανίας με την Soraya και το τραγούδι La Noche Es Para Mi. Στη Eurovision το τραγούδι φθάνει στην 24η θέση, παρά τα στοιχήματα και τα προγνωστικά που το ήθελαν πολύ παραπάνω. Επίσης την ίδια χρονιά ξαναδοκιμάζει την τύχη του στο Melodifestivalen πάλι με τη Sofia Bertson και με το Alla, ένα τραγούδι με ελληνικούς μόνο στίχους. Το Alla φθάνει στον τελικό του Melodifestivalen χάρις στις διεθνείς επιτροπές που υπήρχαν εκείνη τη χρονιά και καταλαμβάνει την δέκατη θέση. Την ίδια χρονιά συμμετέχει και με την Sibel Redžep, που όμως αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Melodifestivalen.

Το 2012 κερδίζει τον περίφημο ελληνικό τελικό που η ΕΡΤ διοργάνωσε σε εμπορικό κέντρο και όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε, και ταξιδεύει στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν με την Ελευθερία Ελευθερίου και το Aphrodisiac, που κατετάγη στον τελικό 17ο. Το 2014 συμμετέχει με την Joni στο A Dal της Ουγγαρίας, όπου φθάνει μέχρι τον ημιτελικό. Το 2015 αν και φαβορί στον ιρλανδικό τελικό με την Nikki Kavanagh και το τραγούδι Memories, καταλαμβάνει τελικά την 4η θέση. Το 2016 υποβάλει συμμετοχές σε Μάλτα, Δανία και Φινλανδία. Στην πρώτη φθάνει μέχρι τα ημιτελικά, ενώ στις δύο Σκανδιναβικές χώρες προκρίνεται στους αντίστοιχους τελικούς, χωρίς όμως να καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για τη Eurovision σε καμία από τις δύο περιπτώσεις.

To 2017 επιστρέφει στο DMGP της Δανίας και συμμετέχει με μία ανερχόμενη τραγουδίστρια την Johanna Beijbom και το τραγούδι A.S.A.P. και καταλαμβάνει την τρίτη θέση. Η συνεργασία του τώρα με τη Margaret που έχει καθιερωθεί ως μία από τις ανερχόμενες ποπ σταρ της ευρωπαϊκής σκηνής, αποδεικνύει το πόσο πραγματικά διεθνής είναι ο Δημήτρης Στάσσος! Ελπίζουμε σύντομα να τον ξαναδούμε στη σκηνή της Eurovision και γιατί όχι και με τη χώρα μας.

Δείτε το νέο τραγούδι της Margaret παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.