Ακούστε τους 6 υποψήφιους της Ελβετίας για τη Στοκχόλμη

Ακούστε τους 6 υποψήφιους της Ελβετίας για τη Στοκχόλμη

Ολοκληρώθηκε χθες το 1ο μέρος του μαραθώνιου εθνικού τελικού της Ελβετίας, με την επιλογή των 6 τραγουδιών που θα διαγωνιστούν στις 13 Φεβρουαρίου στο Entscheidungsshow για το εισιτήριο που οδηγεί το Μάιο στη Σουηδία.

Σε μία πολύωρη διαδικασία η οποία μάλιστα μεταδίδονταν και online για όσους είχαν τη διάθεση, αλλά κυρίως την υπομονή να δούνε όλο το Expert check round η κριτική επιτροπή η οποία αποτελούνταν από τους: Tanja Dankner (τραγουδίστρια και καθηγήτρια φωνητικής), Rafael Antonio (χορογράφος), Daniel Meister (SRF), Catherine Colombara (RTS), και Andrea Bignasca (RSI) επέλεξε τα 6 τραγούδια που θα διαγωνιστούν στον τελικό της χώρας. Τα 3 από τα 6 τραγούδια εκπροσωπούν το γερμανόφωνο κανάλι SRF, τα 2 το γαλλόφωνο RTS και το 1 το ιταλόφωνο RSI. Το Expert check round παρουσίασε ο Sven Epiney.

Τα τραγούδια που προκρίθηκαν λοιπόν είναι;

  • Από το SRF

Vincent Gross και Half a Smile

https://www.youtube.com/watch?v=OYJCysmgU6I

Rykka και The Last of our Kinds

Stanley Miller και Feel the Love

https://www.youtube.com/watch?v=ZwLHaJ02Ze0

  • Από το RTS

Bella C και Another World

Stephanie Palazzo και Perché mi guardi cosi? 

  • Από το RSI

Theo και Because of You

Στις 13 Φεβρουαρίου οι 6 φιναλίστ θα παρουσιάσουν εκτός από τα τραγούδια τους και διασκευές άλλων γνωστών τραγουδιών της επιλογής τους. Κοινό και κριτική επιτροπή σε αναλογία 50-50 θα αποφασίσουν ποιος θα εκπροσωπήσει την Ελβετία στον 61ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Τα εισιτήρια για το Entscheidungsshow θα αρχίσουν να διατίθενται τέλη Δεκέμβρη.

Η Ελβετία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision

Αυτή θα είναι η 57η συμμετοχή της Ελβετίας στο διαγωνισμό, αφού στα 61 χρόνια ζωής του μόνοι 4 φορές δεν συμμετείχε και αυτό γιατί λόγω των προηγούμενων αποτελεσμάτων της είχε αποκλειστεί (1995,1999, 2001 και 2003). Το γεγονός ότι η χώρα έχει 4 επίσημες γλώσσες, την ευνόησε ειδικά κατά τα χρόνια που η χρήση της επίσημης γλώσσας του κράτους ήταν υποχρεωτική στο διαγωνισμό, να επιλέγει σε ποια γλώσσα επιθυμεί να ερμηνευθεί η κάθε συμμετοχή της. Η Ελβετία έχει κερδίσει 2 φορές το διαγωνισμό. Το 1956 στον 1ο διαγωνισμό που έγινε ποτέ κέρδισε η γνωστή σε όλους τους φανς Lys Assia και το 1988 η Celine Dion ξεκίνησε μια λαμπρή καριέρα κερδίζοντας πρώτα στο διαγωνισμό με τα ελβετικά χρώματα. Φέτος στη Βιέννη η Mélanie René με το τραγούδι Shine τερμάτισε τελευταία στο 2ο ημιτελικό με 4 μόλις βαθμούς, μη καταφέρνοντας φυσικά να προκριθεί στο μεγάλο τελικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.