Έτσι ξεπουλήθηκε η Jamala: με ένα διαμέρισμα και μια τιμητική διάκριση

Έτσι ξεπουλήθηκε η Jamala: με ένα διαμέρισμα και μια τιμητική διάκριση

Θυμάστε τη Jamala (νικήτρια της Γιουροβίζιον 2016 από σπόντα-στην Κορεάτισσα ήταν ταμένο το βραβείο…) με πόσο σθένος υποστήριζε την υποψηφιότητα της Οδησσού να αναλάβει τη Γιουροβίζιον; Θυμάστε επίσης πως ξαφνικά έκανε στροφή 360 μοιρών (ή, για να το πούμε μεταξύ μας και πιο λαϊκά, “έκανε κωλοτούμπα” και δήλωσε ότι η Οδησσός είναι μεν ωραία για μια σύντομη επίσκεψη, αλλά δεν είναι έτοιμη να διοργανώσει; Ε, λοιπόν, σήμερα μάθαμε ότι ο Δήμαρχος του Κιέβου και πρώην πυγμάχος, Vitaly Klitsko, με τις “περίεργες” διασυνδέσεις (βλ. Wikipedia), την ανακήρυξε “επίτιμη δημότη” Κιέβου και της χάρισε ένα διαμέρισμα, για τη νίκη της στη Γιουροβίζιον. Είπαμε κι εμείς, τι έπαθε ξαφνικά και σταμάτησε να υποστηρίζει την Οδησσό; Μύγα την τσίμπησε;

Όπως διαβάσαμε στο ESCtoday, της είπε Ο Δήμαρχος επί λέξη: “Η νίκη σου στη Γιουροβίζιον είναι πολύ σημαντική και συμβολική, ειδικά σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας. Τράβηξες την προσοχή στην Ουκρανία, έδωσες στην Ουκρανία μια νίκη, άρα σου αξίζει να πάρεις ένα σπίτι στην πρωτεύουσα!”.

Εγώ από την πλευρά μου τι άλλο να ευχηθώ στην κοπέλα; Να γίνει βουλευτίνα σαν τη Ρουσλάνα που έλεγε ψέματα ότι ήταν 19 χρονών κι αυτή ήταν… 31; Να βρει κανένα “καλό παιδί” και να αποκατασταθεί; Να βρει μια θέση στο Πανεπιστήμιο να διδάσκει αμφίβολη ιστορία; Να κάνει κι άλλα σουξέ για τους “καημένους” τους Τατάρους; Και εις ανώτερα!

Υ. Γ.: Επειδή κάποιοι φαν αντέδρασαν, να διευκρινίσω ότι το άρθρο αυτό παρουσιάζει ένα γεγονός, αλλά όχι, με σοβαρότητα. Είναι κίτρινο και πολύ μάλιστα. Ο στόχος ήταν, μέσα από την υπερβολή που έχει, να δείξει ότι η Τζαμάλα (όπως και η Ρουσλάνα, εξάλλου) δεν είναι αυτό που δείχνουν και κατ’ επέκταση να δουν οι φαν μια αθέατη πλευρά της Γιουροβίζιον, η οποία τουλάχιστον εμένα προσωπικά που έγραψα το άρθρο -και εκφράζω αποκλειστικά και μόνο την προσωπική μου άποψη κι όχι του Infe Greece- με αηδιάζει, με ενοχλεί και με τρομάζει. Με τις λαϊκές και αργκό εκφράσεις που χρησιμοποίησα, θέλησα να δώσω ένα καυστικό και σκωπτικό χαρακτήρα στο άρθρο. Φυσικά, κάθε αντίθετη άποψη είναι σεβαστή, αλλά σεβαστείτε και τη δική μου άποψη, όσο κι αν ενοχλεί ή ξενίζει κάποιους. Κάποτε υπήρξα κι εγώ ρομαντικός φαν. Πλέον έχω μάθει να διαβάζω “πίσω από τις γραμμές”. Και σπεύδω να πω ότι κανένας από τη συντακτική μας ομάδα δεν είναι δημοσιογράφος και δεν ασκεί τη δημοσιογραφία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.