Έρχεται το Κόσοβο;

Έρχεται το Κόσοβο;

Ο Petrit Selimi, Υπουργός Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου, το οποίο -θυμίζουμε- είναι μερικώς και όχι πλήρως αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ, δήλωσε σε tweet ότι η χώρα του θα συμμετάσχει το 2016, απλώς δεν γνωρίζει ακόμα το πως. Είναι βέβαιο πως κάτι τέτοιο θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των χωρών της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ., της πρώην Γιουγκοσλαβίας, της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ισπανίας, αλλά και άλλων, οι οποίες δεν το αναγνωρίζουν ως ανεξάρτητο κράτος ή εν δυνάμει τμήμα της “Μεγάλης Αλβανίας”, αλλά ως αναπόσπαστο τμήμα της Σερβίας.

Για την ιστορία, έχουν συμμετάσχει τουλάχιστον δύο καλλιτέχνιδες από το Κόσοβο στη Γιουροβίζιον, η Rona Nishliu (Αλβανία 2012) και η Nevena Bozovic (μέλος των Moje 3-Σερβία 2013), ενώ επί ενωμένης Γιουγκοσλαβίας διαγωνίζονταν εκπρόσωποί του στις εθνικές επιλογές, άλλοτε στα σερβοκροατικά, άλλοτε στα αλβανικά, χωρίς ποτέ να καταφέρουν να εκπροσωπήσουν την χώρα. Για περισσότερες πληροφορίες, βλ. σε παλαιότερο άρθρο μας εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.