Άγνωστες γιουροϊστορίες: γιατί η Petula Clark δεν εκπροσώπησε την Αγγλία το 1966;

Άγνωστες γιουροϊστορίες: γιατί η Petula Clark δεν εκπροσώπησε την Αγγλία το 1966;

Ποια είναι η Petula Clark;

Για τους νεότερους που δεν τη γνωρίζουν να πούμε ότι η Petula Clark είναι μια καλλιτέχνιδα, η οποία έχει πουλήσει περίπου 68 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, κυρίως στις αγγλόφωνες και γαλλόφωνες χώρες. Ενεργή από το 1938 έως σήμερα, έκανε διεθνείς επιτυχίες με τραγούδια όπως: “Downtown”, “I know a place”, “Sign of the times”, “I couldn’t live without your love”, “This is my song”, “Don’t sleep in the subway”, “Kiss me goodbye”, “The other man’s grass is always greener”, “The cat in the window” και πολλά άλλα. Δεν θα σταθούμε όμως άλλο στην πλουσιότατη καριέρα της. Ας δούμε με ποιους τρόπους σχετίζεται με τη Γιουροβίζιον.

Η πρόταση για εκπροσώπηση του Ηνωμένου Βασιλείου

Ήδη από το 1965 το BBC της έκανε πρόταση να εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο με ανάθεση την επόμενη χρονιά. Το τραγούδι που επρόκειτο να πει ήταν το “My love”. Η πρόσφατη – παγκόσμια – επιτυχία όμως του “Downtown” και οι ανειλημμένες υποχρεώσεις που της δημιούργησε, δεν της επέτρεπαν να σκεφτεί καν τη Γιουροβίζιον. Για την ιστορία, το “My love”, το οποίο κυκλοφόρησε τελικά στα τέλη του 1965, και γνώρισε πολλές διασκευές από την ίδια και άλλους καλλιτέχνες, πήγε στο #1 των ΗΠΑ, του Καναδά και της Σιγκαπούρης, καθώς και στα charts πολλών ακόμα χωρών (Αυστραλία, Δανία, Βέλγιο, Γερμανία, Ιρλανδία, Μαλαισία, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νότια Αφρική, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο). Πιθανότατα, λοιπόν, το Ηνωμένο Βασίλειο να έχασε ακόμα ένα βραβείο που θα ήταν και το πρώτο του, αφού η Sandie Shaw κέρδισε ένα χρόνο μετά Τελικά εκπροσωπήθηκε από τον Σκώτο Kenneth McKellar, ο οποίος εμφανίστηκε στη σκηνή με κιλτ…

Άλλες διασυνδέσεις με τη Γιουροβίζιον

Το φλερτ με τη Γιουροβίζιον δεν σταματά όμως εκεί: το 1965 η Petula Clark κυκλοφόρησε τον δίσκο “The World’s Greatest International Hits”, όπου φιγουράρουν επιτυχίες, όπως το “Never on Sunday” (σε μουσική Χατζηδάκι), “The Boy from Ipanema” κλπ., αλλά και το θρυλικό “Volare (Nel blu dipinto di blu)” του Domenico Modugno (ITA 58).

Το 1984 μαζί με τον Cliff Richard (UK 68, 73) και την Angela Rippon (παρουσιάστρια της Γιουροβίζιον το 1977 και… ερωμένη του πρίγκηπα Καρόλου) έπαιξαν σε ένα τηλεοπτικό σκετσάκι. Σε αυτό παρωδούν το σύστημα βαθμολογίας του διαγωνισμού, μιλώντας franglais (αγγλικά και γαλλικά μαζί).

Τέλος, ο πατέρας της Lara Fabian (LUX 88), Pierre Crokaert, ήταν για χρόνια ο κιθαρίστας της Petula Clark.

https://www.youtube.com/watch?v=dsM-DiHnMTs

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.