Άγιος Μαρίνος: Οι νέοι κανονισμοί είναι απαράδεκτοι

Άγιος Μαρίνος: Οι νέοι κανονισμοί είναι απαράδεκτοι

Πριν καλά καλά κοπάσουν οι αντιδράσεις για το νέο σύστημα ψηφοφορίας στο διαγωνισμό, που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα η EBU, ο γενικός διευθυντής της δημόσιας τηλεόρασης του κρατιδίου σε επίσημη ανακοίνωση του σήμερα τονίζει τη βαθιά του αντίθεση στο νέο σύστημα, αλλά και τη μεγάλη πιθανότητα ο Άγιος Μαρίνος να αποχωρήσει το 2017 από το διαγωνισμό.

Σε μία σκληρή ανακοίνωση κατά της EBU και του νέου τρόπου ψηφοφορίας προχώρησε πριν λίγη ώρα ο Carlo Romeo, γενικός διευθυντής της δημόσιας τηλεόρασης του Άγιου Μαρίνου. Τονίζει τις διακρίσεις που υφίστανται τα μικρά κράτη σε σχέση με την ψηφοφορία, αναφερόμενος προφανώς στο γεγονός ότι ως televoting σε κράτη με μικρό πληθυσμό που δεν έχουν την δυνατότητα να διεξάγουν έγκυρη τηλεψηφοφορία θα χρησιμοποιείται ο Μ.Ο του televoting άλλων κρατών αντί αυτών.

Επίσης τονίζει ότι τόσο σημαντικές αποφάσεις είναι απαράδεκτό απλά να ανακοινώνονται στις υπόλοιπες δημόσιες τηλεοράσεις και να μην συζητούνται μαζί τους. Τελειώνοντας αναφέρει πως ο Άγιος Μαρίνος είναι πιθανόν να μην μπορέσει να διαχειριστεί τη νέα κατάσταση που δημιουργήθηκε και να αποχωρήσει την επόμενη χρονιά από το διαγωνισμό.

Κατά την άποψη μας, οι αντιδράσεις και η επιχειρηματολογία του Άγιου Μαρίνου έχει απόλυτη βάση αφού ουσιαστικά του αφαιρούν τη μισή του ψηφοφορία, αυτή του televoting. Μένει να δούμε αν άλλες χώρες θα αντιδράσουν επίσημα κάποια στιγμή ή θα αποδεχθούν και αυτή την αλλαγή όπως αποδέχθηκαν και τις υπόλοιπες.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.