Άγιος Μαρίνος: “Η απόφαση της EBU ήταν αυταρχική”

Άγιος Μαρίνος: “Η απόφαση της EBU ήταν αυταρχική”

Η δημόσια τηλεόραση του Αγίου Μαρίνου εξέδωσε μια ανακοίνωση όπου απαντούσε στην απόφαση της ΕBU να ακυρώσει την βαθμολογία των κριτικών επιτροπών 6 χωρών (Άγιος Μαρίνος, Αζερμπαίτζάν, Γεωργία, Μαυροβούνιο, Πολωνία, Ρουμανία) εξαιτίας την ανταλλαγής βαθμών μεταξύ τους. Η Ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Όσον αφορά το δελτίο τύπου της EBU για τις υποτιθέμενες εκλογικές παρατυπίες που θα είχαν σημειωθεί κατά τη διάρκεια της Eurovision που μόλις έληξε, το San Marino RTV διευκρινίζει ότι παρέμενε πάντα σε επαφή με την EBU και θεωρούσε την EBU ως τον μοναδικό συνομιλητή μέχρι τη χθεσινή ανακοίνωση αργά το απόγευμα. Η δήλωση δεν μας κοινοποιήθηκε παρά το γεγονός ότι το SMRTV – και οι άλλες 5 εμπλεκόμενες χώρες – είναι ενεργά μέλη της κοινοπραξίας.

Είναι σημαντικό να το υπογραμμίσουμε αυτό γιατί ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε η EBU σε αυτήν την υπόθεση φαίνεται κατά τη γνώμη μας λίγο αυταρχικός παρά εμπνευσμένος από τις αρχές που αντ’ αυτού καθοδηγούν και ρυθμίζουν τις σχέσεις μεταξύ των μελών της EBU.

Έχουμε ήδη επισημάνει στην EBU την απογοήτευσή μας και δεν αναφερόμαστε μόνο στο δελτίο τύπου που μόλις κυκλοφόρησε. Όταν ρωτήθηκε η EBU εάν πίστευε ότι οι υποψίες για εκλογικές παρατυπίες ήταν 100% βάσιμες, η απάντηση ήταν αρνητική.

Όταν ρωτήθηκε αν η EBU είχε παρατηρήσει ότι μια ομάδα χωρών στον δεύτερο ημιτελικό προφανώς θα είχε ανταλλάξει 12, 10, 8, 7 και 6, η απάντηση ήταν αρνητική.

Όταν ρωτήθηκε γιατί οι ακυρωμένες ψήφοι του Αγίου Μαρίνου και των άλλων 5 ύποπτων χωρών δόθηκαν όλες στη Σουηδία (που έλαβαν 72 βαθμούς) και την Αυστραλία (60 βαθμοί για αυτήν), η απάντηση ήταν γιατί «είχαν τα καλύτερα τραγούδια. “.

Τίποτα δεν μας κάνει να πιστεύουμε ότι οι κριτές μας ψήφισαν κάτι που δεν τους άρεσε. Το δικό τους – και το δικό μας – 12άρι στην Ιταλία αντικαταστάθηκε από την EBU με ένα 12 στην Ισπανία. Ρωτήσαμε πώς «υπολογίστηκε» αυτή η νέα ψηφοφορία, αλλά δεν μας δόθηκε ακριβής απάντηση.

Γνωρίζουμε τη Eurovision και συνεργαζόμαστε χρόνια μαζί τους, συνεχίζουμε να πιστεύουμε στους θεσμούς και στον ανταγωνισμό και ζητωκραυγάζουμε για τον καλύτερο, ακόμα κι αν δεν έχει πάντα το καλύτερο τραγούδι.

Ο Άγιος Μαρίνος με τον Achille Lauro και το Stripper δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό καταλαμβάνοντας την 14η θέση στον ημιτελικό.

https://www.youtube.com/watch?v=vCmX64N_sXM

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.