Φινλανδία: Τα φαβορί του UMK 2023

Φινλανδία: Τα φαβορί του UMK 2023

Σήμερα πραγματοποιείται ο εθνικός τελικός της Φινλανδίας, UMK 2023. Εμείς σήμερα, θα σας παρουσιάσουμε τα φαβορί του φετινού εθνικού τελικού της Φινλανδίας.

Käärijä – “Cha cha cha”

Ο Käärijä, γεννημένος το 1993, έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής του ηλικία του στη Ruskeasanta της Vantaa. Έπαιζε χόκεϊ επί πάγου για μεγάλο χρονικό διάστημα και έπαιζε ντραμς, και μαζί με αυτό, ο ενθουσιασμός του για τη δημιουργία της δικής του μουσικής ξεκίνησε το 2014.

Τα θέματα του Käärijä στην αρχή περιστρέφονταν πολύ έντονα γύρω από τον τζόγο και το ίδιο θέμα είναι εν μέρει παρόν στις σημερινές παραγωγές. Το καλλιτεχνικό του όνομα προέρχεται από ένα αστείο μεταξύ φίλων σχετικά με τη ρίψη χρημάτων στον τζόγο. Ο Käärijä εξέδιδε μουσική ανεξάρτητα μέχρι το τέλος του 2017, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο διπλό single “Koppi tules” / “Nou roblem” μέσω της Monsp Records. Τα single του έγιναν δεκτά και ο Käärijä υπέγραψε συμβόλαιο επέκτασης με την Monsp Records. Από την αρχή, ο Aleksi Nurmi ήταν υπεύθυνος για την παραγωγή του Käärijä, η παραγωγή του οποίου έχει ακουστεί, για παράδειγμα, στις εκδόσεις των Töölö Ketterä, Sonny και Adi L Hasla. Λέτε να πετύχει και έναν ακόμα στόχο του, να εκπροσωπήσει την χώρα του στον διαγωνισμό; Είναι το επικρατέστερο φαβορί, σύμφωνα με τα στοιχήματα.

Benjamin – “Hoida mut”

Ο Benjamin, γεννημένος το 1997, είναι Φινλανδός τραγουδιστής και τραγουδοποιός. Αρχικά κέρδισε την αναγνώριση μέσω του προφίλ του στο Instagram, που δημιουργήθηκε το 2012. Τον Μάιο του 2014, υπέγραψε δισκογραφική συμφωνία με τη Warner Music Finland.

Το πρώτο single του Peltonen “Underdogs” κυκλοφόρησε στις 8 Σεπτεμβρίου 2014. Έφτασε στο νούμερο δέκα στο επίσημο chart single στη Φινλανδία. Τον Μάρτιο του 2015 το τραγούδι προστέθηκε στη λίστα αναπαραγωγής του ισπανικού ραδιοφωνικού καναλιού Los 40 Principales. Ο Benjamin κυκλοφόρησε το δεύτερο single του “Unbreakable” στις 19 Δεκεμβρίου 2014. Το πρώτο του εκτεταμένο έργο Square One κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2015, περιλαμβάνοντας τόσο προηγούμενα single όσο και τρία νέα τραγούδια, συμπεριλαμβανομένου του τρίτου single “Young and Restless“. Μια σειρά ντοκιμαντέρ 20 μερών για τον Benjamin με τίτλο Naked Diary: Benjamin Peltonen, προβλήθηκε στο Yle Areena την άνοιξη του 2015. Ένα μεγαλύτερο ντοκιμαντέρ με το ίδιο όνομα προβλήθηκε στο Yle TV2 στις 3 Μαΐου 2015. Ο Benjamin εμφανίστηκε το 2016 Ο Benjamin ανακοίνωσε ένα ολοκαίνουργιο single με το όνομα “Body” για κυκλοφορία στις 4 Μαρτίου 2016, που θα προηγηθεί του ντεμπούτου του άλμπουμ. Το ντεμπούτο άλμπουμ του Benjamin Fingerprints κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2016, συμπεριλαμβανομένων όλων των προηγούμενων single και ολόκληρου του Square One EP. Έκανε το ντεμπούτο του στο φινλανδικό τσαρτ άλμπουμ στο νούμερο 17 και στο ισπανικό τσαρτ άλμπουμ στο νούμερο 3. Το “Man on the Moon“, με τη συμμετοχή Ισπανών κοριτσιών Sweet California, ήταν το πέμπτο και τελευταίο single που κυκλοφόρησε από το άλμπουμ στις 8 Ιουλίου 2016. Κυκλοφόρησε το single “Bad Luck Love” στις 8 Μαρτίου 2017.

Το 2018, ο Benjamin άρχισε να κυκλοφορεί τραγούδια στα φινλανδικά. Η πρώτη κυκλοφορία “Naarmuja” με τον Φινλανδό ράπερ IBE κυκλοφόρησε στις 10 Αυγούστου 2018. Ένα άλλο single “Juon sut pois” αποκαλύφθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2017. Το επίσημο μουσικό του βίντεο, σε σκηνοθεσία Karim Saheb και γυρίστηκε στη Γερμανία, έκανε πρεμιέρα μια μέρα αργότερα. Ακολούθησαν περισσότερα single μέχρι το 2019: “Tanssin yksin” στις 22 Φεβρουαρίου, “Orgasmi” στις 7 Ιουνίου 2020 και “Näytä mulle ne” στις 23 Αυγούστου. Στις 24 Ιανουαρίου 2020, έκανε πρεμιέρα ένα τραγούδι για το διαζύγιο των γονιών του, το «Kaksi kotia» μαζί με ένα σύντομο βίντεο προλόγου και ένα επερχόμενο άλμπουμ κυκλοφόρησε. Πριν από τα single “WWW” και “TikTok“, το πρώτο άλμπουμ του Benjamin στα φινλανδικά, Someveteraani, κυκλοφόρησε στις 25 Σεπτεμβρίου 2020.

Στις 11 Ιανουαρίου 2023, ο Peltonen ανακοινώθηκε ως ένας από τους επτά συμμετέχοντες στο Uuden Musiikin Kilpailu 2023, την εθνική επιλογή της Φινλανδίας για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023. Το λήμμα του “Hoida mut” γράφτηκε από κοινού με τους Atso Soivio και Iivari Suosalo και κυκλοφόρησε στις 13 Ιανουαρίου 2023. Θα τα καταφέρει;

Keira – “No Business on the Dancefloor”

Η νεότερη διαγωνιζόμενη του UMK, η 18χρονη Keira Lundström, έκλεψε τις καρδιές των Φινλανδών θεατών στο The Voice of Finland με τη δυνατή φωνή της. Θα κυκλοφορήσει το πρώτο single της καριέρας της στο UMK. Το τραγούδι της, No Business On The Dancefloor, ήταν συμπαραγωγή από τους Teemu Brunila και Axel Ehnström, μεγάλα ονόματα της φινλανδικής μουσικής βιομηχανίας, και τον Γερμανό παραγωγό Jason Ok.

Από την παιδική ηλικία, η Keira πάντα ονειρευόταν να κάνει μουσική καριέρα. Η μουσική ήταν πάντα μια κοινή οικογενειακή υπόθεση και το πάθος της Keira από τις μέρες της στο μουσικό σχολείο. Το 2021, η Keira διαγωνίστηκε στο The Voice of Finland και έμεινε έκπληκτη που κέρδισε κάθε γύρο, ξανά και ξανά, μέχρι που τελικά έφτασε στον τελικό. Ο διαγωνισμός εδραίωσε περαιτέρω το όνειρό της να γίνει μουσικός καλλιτέχνης.

Οι επιρροές της Keira είναι ομάδες K-pop, όπως τα BTS και Stray Kids, μαζί με τραγουδίστριες σούπερ σταρ όπως η Ariana Grande, η Doja Cat και η Dua Lipa. Όπως και οι επιρροές της, η Keira θέλει να κάνει τον χορό σημαντικό μέρος της μουσικής της.

Στο UMK, θα δώσει μια ολοκληρωμένη εμφάνιση, επιδεικνύοντας τα μουσικά της ταλέντα καθώς και τον χορό. Είναι πολύ ενθουσιασμένη με αυτό, γιατί δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για οποιαδήποτε χορογραφία στο The Voice of Finland.

Ο Käärijä, με 75% στα στοιχήματα, είναι ο επικρατέστερος για να εκπροσωπήσει την χώρα στην Eurovision.

Ποια συμμετοχή πιστεύετε ότι θα κερδίσει απόψε; Γράψτε μας στα σχόλια!

Μείνετε συντονισμένοι στον INFE για όλα τα νεότερα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.