Φινλανδία: Δεν θα συμμετάσχει στον εθνικό τελικό της χώρας ο Aksel Kankaanranta

Φινλανδία: Δεν θα συμμετάσχει στον εθνικό τελικό της χώρας ο Aksel Kankaanranta

Ο φετινός νικητής του εθνικού τελικού της Φινλανδίας για την Eurovision, Aksel Kankaanranta, επιβεβαίωσε ότι δεν υπέβαλλε συμμετοχή για την διαδικασία επιλογής του 2021.

Ο τραγουδιστής ανακοίνωσε τα νέα σε συνέντευξή του στη φινλανδική ιστοσελίδα Voice.fi. Συγκεκριμένα δήλωσε, “Ήμουν έτοιμος να υποβάλω αίτηση, αλλά τελικά δεν υπέβαλα.”

Ωστόσο, η Aksel δεν αποκλείει την συμμετοχή του στο UMK κάποια άλλη χρονιά. “Ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή θα υποβάλω ξανά αίτηση. Δεν λέω ότι θα ήθελα να συμμετάσχω ξανά, αλλά θα δούμε.”

Ο Aksel εξέτασε επίσης τον πιθανό αντίκτυπο της πανδημίας Covid-19 στην Eurovision 2021. Μετά την ακύρωση του φετινού διαγωνισμού, ο Aksel δήλωσε: “Είναι αμφίβολο αν θα πραγματοποιηθεί η επόμενη Eurovision, όσο οι τρομερές καταστάσεις συνεχίζονται.”

Σε αντίθεση με ορισμένους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, η YLE δεν έδωσε στον Aksel την ευκαιρία να διαγωνιστεί στο UMK 2021. Ωστόσο, ο Aksel λέει ότι η πολιτική αυτή είναι για το καλύτερο. Εξήγησε, “Είναι δίκαιο που δεν μου δίνεται απευθείας μια θέση στον διαγωνισμό. Δεν θέλω ειδική μεταχείριση.”

Φέτος, την χώρα θα εκπροσωπούσε ο Aksel Kankaanranta με το τραγούδι Looking Back, έπειτα από την νίκη του στο UMK 2020, όπου κατάφερε να επικρατήσει με 170 βαθμούς, έναντι 157 της Erika Vikman, μετά από την ψηφοφορία του κοινού αλλά και των 8 διεθνών επιτροπών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.