Τσεχία: Επιλέγει για τη Eurovision 2023 στις 30 Ιανουαρίου

Τσεχία: Επιλέγει για τη Eurovision 2023 στις 30 Ιανουαρίου

Η Τσεχία θα επιλέξει τη συμμετοχή της για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023 στις 30 Ιανουαρίου.

Το ČT, ο εθνικός τηλεοπτικός σταθμός της Τσεχίας, επιβεβαίωσε ότι το ESCZ 2023 θα διεξαχθεί στις 30 Ιανουαρίου. Για πρώτη φορά από το 2008, ο εθνικός τελικός θα μεταδοθεί ζωντανά από τα στούντιο ČT στην Πράγα. Συνολικά τρία τραγούδια θα διαγωνιστούν στον ζωντανό τελικό, στον οποίο ο νικητής θα αποφασιστεί από έναν συνδυασμό κριτικής επιτροπής ειδικών, ψηφοφορίας διεθνών θαυμαστών και ψηφοφορίας κοινού της Τσεχίας.

Ο Ahmad Halloun, Βοηθός Προϊσταμένου Τύπου για την Τσεχία, σχολίασε:

Θα είναι υψηλής ποιότητας σόου. Για άλλη μια φορά εστιάζουμε στην ανάδειξη ταλέντων της Τσεχίας διεθνώς και μια ζωντανή εκπομπή είναι ένας φανταστικός τρόπος για να γίνει αυτό. Το σόου θα επικεντρωθεί φυσικά σε τσέχικο και διεθνές κοινό, κάτι που θα απολαύσουν όλοι.

Ο Kryštof Šámal, επικεφαλής της αντιπροσωπείας για την Τσεχία, πρόσθεσε:

Είμαι περήφανος για το πώς το brand έχει αναπτυχθεί στην τσέχικη μουσική σκηνή, η πλατφόρμα γίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ελκυστική. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι λάβαμε μια συντριπτική ανταπόκριση από την τσέχικη μουσική βιομηχανία. Υποβλήθηκαν περισσότερα από 170 τραγούδια – κυρίως από Τσέχους συνθέτες – και όλα με Τσέχους τραγουδιστές. Η επιλογή μόνο μιας χούφτας τραγουδιών γίνεται όλο και πιο δύσκολη και ελπίζουμε να οριστικοποιήσουμε τα ονόματα των φιναλίστ τις επόμενες ημέρες. Περισσότερες λεπτομέρειες για το σόου θα αποκαλυφθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Το ESCZ πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά ως διαδικτυακή επιλογή το 2017 και από τότε έχει χρησιμοποιηθεί για την επιλογή κάθε συμμετοχής στην Τσεχία. Στις δύο πρώτες εμφανίσεις του το 2007 και το 2008, είχε πραγματοποιηθεί μια τηλεοπτική εθνική επιλογή που ονομαζόταν Eurosong για την επιλογή της συμμετοχής της Τσεχίας για τη Eurovision.

Η Τσεχία εκπροσωπήθηκε από τους We Are Domi με το “Lights Off”. Το συγκρότημα τερμάτισε 4ο στον Δεύτερο Ημιτελικό, αλλά κατέλαβε την 22η θέση στον Μεγάλο Τελικό με 38 βαθμούς.

https://www.youtube.com/watch?v=EGRzSefqOm0&ab_channel=EurovisionSongContest

Μείνετε συντονισμένοι στον INFE για όλα τα νεότερα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.