Στεφανία: “Ευχαριστώ πολύ τους ανθρώπους της ΕΡΤ για την πρόταση που μου έκαναν”

Στεφανία: “Ευχαριστώ πολύ τους ανθρώπους της ΕΡΤ για την πρόταση που μου έκαναν”

Στο περιοδικό Gala και στη δημοσιογράφο Μαρία Λεμονιά έδωσε συνέντευξη η Στεφανία Λυμπερακάκη. Η περσινή εκπρόσωπος της χώρας στην Eurovision μίλησε για τη τη δική της εμπειρία και για την Αμάντα Γεωργιάδη, που θα φέρει τα ελληνικά χρώματα φέτος στο διαγωνισμό.

Πριν από μόλις ένα χρόνο έφερες την Ελλάδα στο top 10 του πιο δύσκολου, όπως χαρακτηρίστηκε, διαγωνισμού στην ιστορία της Eurovision. Ποιες είναι οι αναμνήσεις σου από εκείνη τη βραδιά;

Ήταν η πιο μαγική βραδιά της ζωής μου. Θυμάμαι τα πάντα από εκείνη τη μέρα. Την έναρξη του διαγωνισμού που βγήκα στη σκηνή με την ελληνική σημαία στους ώμους μου. Τη στιγμή που ανέβηκα στη σκηνή κι άκουσα όλο το στάδιο να φωνάζει το όνομά μου.

Τα τρία λεπτά της εμφάνισής μου, που τα χάρηκα όσο καμία άλλη στιγμή. Και φυσικά τη βαθμολογία. Όταν στο τέλος στο top 10 κι οι άνθρωποι της ΕΡΤ μου είπαν ότι είχαμε 8 χρόνια να βρεθούμε σε τέτοια θέση, δεν σου κρύβω ότι χάρηκα.

Θα σε ενδιέφερε να ξαναπάς στην Eurovision στο μέλλον;

Αν μπορούσα, θα πήγαινα κάθε χρόνο. Αγαπώ την Eurovision και το συναίσθημα του να εκπροσωπείς τη χώρα σου είναι μοναδικό, είναι κάτι που δεν μπορώ να σου περιγράψω. Ειδικά όταν έχεις ζήσει στο εξωτερικό κι έχεις έντονη την αγάπη για την πατρίδα.

Για εμάς τους ομογενείς η Ελλάδα είναι το “όνειρο”. Ένα φαγητό, μια εκδρομή, μία εικόνα, πάντα μας τη θυμίζουν. Πόσο μάλλον ένας μεγάλος διαγωνισμός. Ελπίζω να μου δοθεί σε λίγα χρόνια η ευκαιρία να ξαναπάω.

Σε λίγες ημέρες διοργανώνεται μία ακόμα Eurovision. Έχεις ακούσει την ελληνική συμμετοχή κι έχεις γνωρίσει και την Αμάντα Γεωργιάδη. Ποια είναι η άποψή σου για τη φετινή μας πρόταση;

Φυσικά και μου αρέσει πολύ. Είναι κάτι διαφορετικό για την Ελλάδα κι αυτό είναι εξαιρετικό. Πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλά, και παρόλο που εγώ θα βρίσκομαι στην Αθήνα εκείνη την ημέρα, όλη η οικογένειά μου στην Ολλανδία θα ψηφίσει την Ελλάδα, όπως πάντα. Την Αμάντα τη γνώρισα στο πλαίσιο της εκπομπής που κάνει στην ΕΡΤ.

Έχουμε σίγουρα πολλά κοινά καθώς κι οι δύο είμαστε Ελληνίδες που μεγαλώσαμε στο εξωτερικό αλλά είμαστε και πολύ διαφορετικές ως χαρακτήρες κι αυτό ήταν ενδιαφέρον. Είναι πολύ συμπαθής κι ευγενική κι είμαι σίγουρη ότι κι εκείνη θα ζήσει μια υπέροχη εμπειρία και θα τα πάει περίφημα.

Φέτος η ΕΡΤ ανακοίνωσε ότι θα είσαι αυτή που θα δώσει τη βαθμολογία της χώρας μας στον μεγάλο τελικό. Έχεις άγχος;

Είναι μεγάλη τιμή κι ειλικρινά ευχαριστώ πάρα πολύ τους ανθρώπους της ΕΡΤ για αυτήν την πρόταση που μου έκαναν. Όχι, δεν έχω άγχος. Προσμονή θα έλεγα ότι νιώθω και χαρά, που θα έχω κι εγώ ένα ρόλο στην ελληνική αποστολή φέτος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.