Σλοβενία: 103 συμμετοχές για τον εθνικό τελικό ΕΜΑ 2019

Σλοβενία: 103 συμμετοχές για τον εθνικό τελικό ΕΜΑ 2019

Ο Σλοβένικος ραδιοτηλεοπτικός φορέας RTVSLO, ανακοίνωσε ότι δέχτηκε 103 συνολικά συμμετοχές για τον εθνικό τελικό της χώρας, ΕΜΑ 2019.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Το κρατικό κανάλι της Σλοβενίας αποκάλυψε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του ΕΜΑ στο instagram ότι έχει δεχθεί ένα σύνολο από 103 συμμετοχές για τον εθνικό τελικό της χώρας EMA 2019. Ο αριθμός αυτός είναι ελαφρά χαμηλότερος από τον περσινό (108 συμμετοχές) ενώ υπερβαίνει τις 90 συμμετοχές του 2017. Οι συμμετέχοντες του EMA 2019 πρέπει να είναι Σλοβένοι, αν κι η συμμετοχή τους μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε γλώσσα. Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες μπορούσαν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου ενώ ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας είχε την δυνατότητα να καλέσει και συνθέτες για να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό.

Μετά την ολοκλήρωση υποβολής συμμετοχών, μία επιτροπή ειδικών (όχι περισσότεροι από τρεις) που θα ορίσει ο Γενικός Διευθυντής του κρατικού καναλιού, θα τις αξιολογήσει και θα γίνουν γνωστές στο ευρύ κοινό όχι αργότερα από τις 28 Δεκεμβρίου.

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΜΑ 2019

Ο εθνικός τελικός φέτος θα διεξαχθεί με κάποιες διαφοροποιήσεις αφού καταργούνται οι δύο ημιτελικοί που είχαν εισαχθεί εδώ και δύο χρόνια και πλέον το σόου θα αποτελείται μόνο από τον τελικό. Μέχρι δέκα καλλιτέχνες θα διαγωνιστούν στον τελικό για να εκπροσωπήσουν την χώρα στο Ισραήλ ενώ μία επιτροπή θα επιλέξει τα δύο τραγούδια που θα βρεθούν στον Super Final. Οι τηλεθεατές αποκλειστικά θα ψηφίσουν ποια από τις δύο συμμετοχές θα ταξιδέψει στο Τελ Αβίβ.

Ο παρουσιαστής ή οι παρουσιαστές του σόου δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα αλλά φημολογείται ότι θα είναι η φετινή εκπρόσωπος της χώρας Lea Sirk (θυμηθείτε εδώ).

Φέτος την χώρα εκπροσώπησε η Lea Sirk με το Hvala Ne! κατακτώντας την 22η θέση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.