Σλοβενία: Παρούσα στην Eurovision 2023

Σλοβενία: Παρούσα στην Eurovision 2023

Ο Σλοβενικός τηλεοπτικός σταθμός RTVSLO επιβεβαίωσε ότι θα συμμετάσχει στην Eurovision 2023. Το RTVSLO επιβεβαίωσε αυτές τις ημέρες ότι θα συμμετάσχει στην Eurovision 2023 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής της Σλοβενίας ήρθε την τελευταία ημέρα της προθεσμίας για επιβεβαίωση των ραδιοτηλεοπτικών φορέων στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών την πρόθεσή τους να διαγωνιστούν στην Eurovision 2023.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Evrovizija.com, το RTVSLO σκεφτόταν να αποσυρθεί από την Eurovision το 2023. Για αυτό καθυστέρησε στην απόφαση της επιβεβαίωσης συμμετοχής.

Το Evrovizija.com ανέφερε ότι το RTVSLO σκέφτηκε να αποσυρθεί από την Eurovision 2023, πριν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του την προηγούμενη εβδομάδα. Η Alenka Gotar που εκπροσώπησε τη Σλοβενία ​​στη Eurovision 2007 και τώρα είναι μέλος του Συμβουλίου Προγράμματος του RTVSLO έχει αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι:

Θαυμάσια νέα! Την άνοιξη, η διοίκηση και οι σύμβουλοι του RTV σκέφτονταν να μην συμμετάσχουν πια στη Eurovision! Χαίρομαι που αυτή τη φορά έλαβαν υπόψη τη γνώμη της Επιτροπής Μουσικής του Προγράμματος του RTV, του οποίου είμαι πρόεδρος, ότι είναι σημαντικό για τη μουσική και τους μουσικούς της Σλοβενίας να δημιουργούν νέα μουσική που προβάλλεται και στο εξωτερικό. Ευχαριστώ επίσης όλο το συμβούλιο προγράμματος του RTV, αριστερούς και δεξιούς δημοτικούς συμβούλους που μας/με στήριξαν! Καμία ψήφος κατά! Ζήτω η μουσική!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σλοβένικος ραδιοτηλεοπτικός φορέας σκεφτόταν να αποσυρθεί από τον διαγωνισμό. Το 2013 και το 2014, το RTVSLO σκεφτόταν την αποχώρηση από τον διαγωνισμό λόγω οικονομικών δυσκολιών. Ο σλοβένικος ραδιοτηλεοπτικός φορέας δεν έχει επιβεβαιώσει πώς θα επιλέξει τον εκπρόσωπό του για το 2023. Το πιο πιθανόν είναι ότι θα χρησιμοποιήσουν ξανά τον Σλοβένικο εθνικό τελικό EMA ως διαδικασία επιλογής.

Το 2022, οι LPS εκπροσώπησαν τη Σλοβενία ​​στην Eurovision 2022 στο Τορίνο με το “Disko” και τερμάτισαν τελευταίοι στον 1ο Ημιτελικό. Το LPS συγκέντρωσε συνολικά 15 πόντους από τους οποίους οι 8 προήλθαν από το κοινό της Κροατίας.

https://www.youtube.com/watch?v=S1tFqoflsT8&ab_channel=EurovisionSongContest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.