Ρουμανία: Η TVR εξετάζει το ενδεχόμενο να μηνύσει την EBU

Ρουμανία: Η TVR εξετάζει το ενδεχόμενο να μηνύσει την EBU

Η TVR, ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της Ρουμανίας, εξετάζει το ενδεχόμενο να μηνύσει την EBU για την αφαίρεση της κριτικής επιτροπής της χώρας λόγω παράτυπων ψηφοφοριών.

Σε απάντηση σε άρθρο στο Kommersant, ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά site στη Ρωσία, όπου ανέφερε ότι η Ρουμανία αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Eurovision, ο Dan Turturică, πρόεδρος της TVR, διευκρίνισε ότι η δήλωσή του στη Βουλή των Αντιπροσώπων είχε μεταφραστεί λάθος. Αυτό που είπε ο Dan Turturică ενώπιον των βουλευτών ήταν:

Για μένα, όλη αυτή η ιστορία ήταν ξεκάθαρη: τους μηνύουμε, αποχωρούμε από τη Eurovision. Άρχισα να το βλέπω με λίγο πιο διακριτικό τρόπο

Η Kommersant το ανέφερε ως εξής:

Για μένα, όλη αυτή η ιστορία είναι ξεκάθαρη: μηνύουμε την EBU και αποχωρούμε από τη Eurovision

Ο Dan Turturică δήλωσε ότι δεν έχει παραιτηθεί από τη μήνυση της EBU στο δικαστήριο, αλλά όχι πριν κάνει μια ενδελεχή ανάλυση του κανονισμού και των πιθανοτήτων νίκης που έχει η TVR:

Αυτό είναι κάτι που το κάναμε. Θα κάνουμε μήνυση μόνο εάν είμαστε σίγουροι ότι έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε

Σχετικά με το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ρουμανίας από τη Eurovision, για την οποία είχε εκφράσει προηγουμένως τη στήριξή του ο Dan Turturică, τόνισε ότι δεν είναι μια απόφαση που μπορεί να πάρει μόνος του.

Θα το συζητήσω πρώτα στο Διοικητικό Συμβούλιο και μετά στο Διοικητικό Συμβούλιο της TVR. Έχουμε λίγο χρόνο για αυτό. Σε περίπου έξι μήνες, πρέπει να αποφασίσουμε αν θα συμμετάσχουμε ή όχι

Η Ρουμανία ήταν μία από τις έξι χώρες των οποίων οι ψήφοι της κριτικής επιτροπής αφαιρέθηκαν από τον διαγωνισμό και αντικαταστάθηκαν από την EBU με αποτελέσματα που βασίζονται σε προηγούμενα πρότυπα ψηφοφορίας. Οι άλλες πέντε χώρες είναι το Αζερμπαϊτζάν, η Γεωργία, το Μαυροβούνιο, η Πολωνία και ο Άγιος Μαρίνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.