Ουκρανία: Δείτε απόψε στις 17.00 το Vidbir 2023

Ουκρανία: Δείτε απόψε στις 17.00 το Vidbir 2023

Η Ουκρανία γίνεται σήμερα η πρώτη χώρα που επιλέγει την συμμετοχή της για την Eurovision 2023, καθώς απόψε στις 17.00 πραγματοποιείται ο εθνικός της τελικός, το Vidbir 2023. Συνολικά 10 καλλιτέχνες ή καλλιτεχνικά σχήματα θα διεκδικήσουν απόψε το εισιτήριο για το Λίβερπουλ όπου θα πραγματοποιηθεί ο 67ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision. Οι σημερινοί υποψήφιοι είναι οι εξής:

  1. Moisei — “I’m Not Alone”
  2. OY Sound System — “Oy, tuzhu”
  3. DEMCHUK — “Alive”
  4. Jerry Heil — “WHEN GOD SHUT THE DOOR”
  5. FIINKA — “Dovbush”
  6. KRUTЬ — “Kolyskova”
  7. Tember Blanche — “Ya vdoma”
  8. Angelina — “Stronger”
  9. 2TONE — “Kvitka”
  10. TVORCHI — “Heart Of Steel”

Ο νικητής του αποψινού τελικού θα επιλεγεί από τον συνδυασμό ψηφοφορίας κοινού και μιας τριμελούς κριτικής επιτροπής αποτελούμενης από τους Jamala (νικήτρια της Eurovision 2016), Yulia Sanina (Υποψήφια το 2016 με τους Hardkiss) και τον Taras Topolya. Παρουσιαστές του αποψινού τελικού είναι οι Timur Miroshnychenko (Παρουσιαστής της Eurovision 2017), Zlata Ognevich (3η θέση στην Eurovision 2013 με το “Gravity”) και την Kateryna Pavlenko, την Τραγουδίστρια των Go_Α (5η θέση στην Eurovision 2021 με το “SHUM”). O τελικός θα πραγματοποιηθεί στο σταθμό του μετρό Maidan Nezalezhnosti. Καλεσμένοι καλλιτέχνες που θα ερμηνεύσουν στην αποψινή βραδιά είναι οι  Jamala, Zlata Ognevich, Verka Serduchka and Dmytro Shurov.

Θυμίζουμε πως η Ουκρανία κέρδισε την Eurovision 2022, για 3η φορά στην ιστορία της με τους Kalush Orchestra και το τραγούδι “Stefania”, όμως λόγω της πολεμικής σύγκρουσης Ρωσίας – Ουκρανίας, δεν κατέστη δυνατό η Ουκρανία να φιλοξενήσει την Eurovision 2023 που θα πραγματοποιηθεί στο Λίβερπουλ.

Toν τελικό του Vidbir 2023 μπορείτε να τον παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο ΕΔΩ αλλά και ελεύθερα στο youtube.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.