Ουγγαρία: Οι 10 Διαγωνιζόμενοι και ο τρόπος ψηφοφορίας για τον 1ο προημιτελικό του A Dal 2016.

Ουγγαρία: Οι 10 Διαγωνιζόμενοι και ο τρόπος ψηφοφορίας για τον 1ο προημιτελικό του A Dal 2016.

Το κρατικό κανάλι της Ουγγαρίας, MTVA, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα μέσα ενημέρωσης δημοσιοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες για τους καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν στον πρώτο γύρο του A Dal 2016, η διαδικασία μέσα από την οποία η χώρα επιλέγει τα τελευταία χρόνια τον εκπρόσωπο της στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision. Το A Dal που ξεκίνησε το 2012 έχει καταφέρει και τις πέντε χρονιές να αναδείξει καλλιτέχνες που κατάφεραν να περάσουν στο τελικό ενώ αξιοσημείωτη είναι η 5η θέση του  András Kállay-Saunders με το τραγούδι Running το 2014 η δεύτερη καλύτερη επίδοση μετά την 4η θέση του 1994.

Η διαδικασία της εθνικής επιλογής θα ξεκινήσει το επόμενο Σάββατο 23 Ιανουαρίου με την διεξαγωγή του πρώτου γύρου του A Dal 2016. Στον πρώτο γύρο θα διαγωνιστούν 10 καλλιτέχνες για τις 6 διαθέσιμες θέσεις στον ημιτελικό γύρο. Οι δέκα καλλιτέχνες οι οποίοι θα συμμετάσχουν σ’αυτόν τον πρώτο γύρο είναι οι ακόλουθοι:

Στις 23/1 θα διεξαχθεί ο πρώτος προημιτελικός ενώ στις 30 Ιανουαρίου και 6 Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν οι άλλοι δύο γύροι προημιτελικών, ενώ στις 13 και 20 Φεβρουαρίου θα λάβουν χώρα οι δύο ημιτελικοί. Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί στις 27 Φεβρουαρίου. Πέντε τραγούδια από κάθε προημιτελικό θα επιλεγούν από μια τετραμελής επιτροπή ενώ από τα τραγούδια που θα αποκλεισθούν, εκείνο με τις περισσότερες ψήφους του κοινού θα περάσει επίσης στον ημιτελικό γύρο. Η τετραμελής επιτροπή θα απαρτίζεται από τους :   Pierrot, Zséda, Károly Freinreisz και Miklós Both.

Η φετινή διαδικασία του Α Dal θα έχει μερικές διαφοροποιήσεις από πέρυσι. Το “green room” φέτος θα βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην σκηνή, προκειμένου οι καλλιτέχνες να βλέπουν τις αντιδράσεις μεταξύ τους κατά την ερμηνεία των τραγουδιών. Το κοινό κατά την διάρκεια της ερμηνείας κάθε τραγουδιού, θα μπορεί να ψηφίζει με βάσει την βαθμολγική κλίμακα από το 1 έως 10, μέσα από τις  διαθέσιμες  για τηλέφωνα Α Dal εφαρμογές ,  IOS, Android and Windows . Επίσης οι επισκέπτες της επίσημης ιστοσελίδας θα μπορούν να υποβάλουν την ψήφο τους ζωντανά την ώρα της παρουσίασης. Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει καμία χρέωση για την υποβολή της ψήφου και αρκεί μόνο μια εγγραφή στις ως άνω εφαρμογές, η οποία κι αυτή θα ναι δωρεάν.

Ο πρώτος προημιτελικός γύρος θα ξεκινήσει στις 19:40 CET και θα μπορεί κανείς να τον παρακολουθήσει στην επίσημη ιστοσελίδα του κρατικού καναλιού.

Η Ουγγαρία μετείχε για πρώτη φορά στο διαγωνισμό της Eurovision το 1994 και κατέκτησε με την πρώτη της συμμετοχή την 4η θέση, την καλύτερή της ως τώρα στο διαγωνισμό με την Friderika Bayer («Kinek mondjam el vétkeimet?»). Άλλες δύο φορές είχε επιχειρήσει να παρευρεθεί στη Eurovision μετέχοντας στους προκριματικούς διαγωνισμούς του 1993 και του 1996, όμως απέτυχε να προκριθεί. Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και κυρίως λόγω των χαμηλών της θέσεων αποσύρθηκε από τη διοργάνωση, για να επιστρέψει αρκετά χρόνια αργότερα, το 2005.

Το 2015 η νικήτρια του A Dal 2015, Boggie, εκπροσώπησε την χώρα με το τραγούδι «Wars for Nothing» και κατετάγη στην 20η θέση του μεγάλου τελικού στην Βιέννη της Αυστρίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.