Λιθουανία: Επανακαταμέτρηση των ψήφων λόγω τεχνικών προβλημάτων – Πως μοιράστηκαν οι 24.000 ψήφοι

Λιθουανία: Επανακαταμέτρηση των ψήφων λόγω τεχνικών προβλημάτων – Πως μοιράστηκαν οι 24.000 ψήφοι

Στις 17 Φεβρουαρίου ο τηλεοπτικός φορέας της Λιθουανίας LRT, μαζί με την ελεγκτική εταιρεία Grant Thornton Baltic, συζήτησαν για τις ψήφους του εθνικού τελικού που δεν καταμετρήθηκαν. Ο Τελικός νικητής παραμένει ο ίδιος και μάλιστα το συγκρότημα “The Roop” κέρδισε με την μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη από ότι περιμέναμε. Επίσης οι θέσεις των άλλων συμμετεχόντων δεν άλλαξε.

Οι ψήφοι επανυπολογίστηκαν με βάση τις πληροφορίες που έλαβε η TCG Telecom, η εταιρεία τηλεπικοινωνιών που παρείχε την υπηρεσία ψηφοφορίας και λόγω τεχνικών προβλημάτων και διακοπών του συστήματος, αρκετά μηνύματα SMS έφθασαν στο τέλος της ψηφοφορίας.

Λόγω των μεγάλων αριθμών μηνυμάτων SMS, το σύστημα ψηφοφορίας καθυστέρησε συνολικά περίπου 24 χιλιάδες μηνύματα SMS. Τα μηνύματα SMS που καθυστέρησαν δεν επηρεάζουν τα αποτελέσματα. Οι “The Roop” κέρδισαν την εθνική επιλογή τόσο στην ψηφοφορία του κοινού όσο και στις αξιολογήσεις της κριτικής επιτροπής. Συνολικά, ο κόσμος ψήφισε περίπου 85 χιλιάδες φόρες στην τελική βραδιά της εθνικής επιλογής είτε μέσω κλήσης ή SMS.

Τι δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της LRT Gytis Oganauskas:

Είναι ένας αριθμός ρεκόρ θεατών στην ιστορία της εθνικής επιλογής του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στη Λιθουανία. Οι αλλαγές στη διαδικασία επιλογής έχουν προκαλέσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους ερμηνευτές και έχουμε δει έναν από τους ισχυρότερους εθνικούς τελικούς της τελευταίας δεκαετίας. Αυτός είναι ο λόγος που λυπάμαι πολύ για τις τεχνικές δυσλειτουργίες. Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη μεγάλη υποστήριξη των οπαδών της Eurovision, η οποία για άλλη μια φορά δείχνει πόσο σημαντικό είναι αυτό το έργο στους κατοίκους της Λιθουανίας, γι ‘αυτό θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι καμία τεχνική δυσλειτουργία δεν θα εμποδίσει την επιτυχία του έργου.

Δείτε τον τελικό πίνακα των ψήφων του τηλεοπτικού κοινού από τα τηλεφωνήματα και τα SMS:

Πηγή: LRT

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.