Κύπρος: Με τον Andrew Lambrou στην Eurovision 2023!

Κύπρος: Με τον Andrew Lambrou στην Eurovision 2023!

Πριν από λίγο ο ΡΙΚ, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορές της Κύπρου, ανακοίνωσε τον εκπρόσωπο της χώρας για την Eurovision 2023. Πρόκειται για τον Andrew Lambrou o οποίος έχει Ελληνοκυπριακή καταγωγή αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστραλία.

Τον Andrew Lambrou τον γνώρισαν οι Eurofans για πρώτη φορά τον περασμένο Φεβρουάριο όπου συμμετείχε στον εθνικό τελικό της Αυστραλίας Eurovision – Australia Decides για την Eurovision 2022, όπου διαγωνίστηκε με το τραγούδι “Electrify” με το οποίο κατέλαβε την 5η θέση.

To ΡΙΚ στην ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής:

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου ανακοινώνει ότι, σε συνέχεια της συμφωνίας που υπέγραψε με την Panik Records και σε συνεργασία με την City Pop Records Αυστραλίας, η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στον 67ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από τον Κυπριακής καταγωγής, δημοφιλή τραγουδιστή Andrew Lambrou, που εκπροσωπείται από την Saiko Management της Νέας Υόρκης.

Όπως έχει πρόσφατα ανακοινωθεί, ο διαγωνισμός του 2023 θα πραγματοποιηθεί στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου τον προσεχή Μάιο. Περισσότερες πληροφορίες για την συμμετοχή θα ανακοινωθούν αργότερα.  

Ποιος είναι ο Andrew Lambrou;

O Andrew Lambrou έγινε γνωστός το 2015 όταν σε ηλικία μόλις 17 διαγωνίστηκε στο Αυστραλιανό X-Factor. Έκτοτε έγινε αρκετά δημοφιλής μέσα από τις διασκευές γνωστών κομματιών που ανέβαζε στο youtube, κάτι που κέντρισε το ενδιαφέρον της Αυστραλιανής δισκογραφικής εταιρείας City Pop Records με αποτέλεσμα το 2021 να κυκλοφορήσει η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο Throne.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.