Κόσοβο: Το RTK θα πραγματοποιήσει το Festivalit të Këngës για να επιλέξει μελλοντικούς συμμετέχοντες στη Eurovision

Κόσοβο: Το RTK θα πραγματοποιήσει το Festivalit të Këngës για να επιλέξει μελλοντικούς συμμετέχοντες στη Eurovision

Το διοικητικό συμβούλιο του RTK υπέγραψε σήμερα τη δημιουργία του Festivalit të Këngës, ενός νέου διαγωνισμού τραγουδιού που θα χρησιμοποιηθεί ως μελλοντική επιλογή για τη Eurovision.

Ο κοσοβάρος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός RTK ανακοίνωσε ότι το διοικητικό του συμβούλιο συμφώνησε σήμερα στη δημιουργία ενός νέου διαγωνισμού τραγουδιού φέτος. Το Festivalit të Këngës θα είναι ένας διαγωνισμός τραγουδιού για ερμηνευτές από το Κόσοβο και πληρεί τις απαιτήσεις του RTK να προσφέρει στο κοινό πρόσθετες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Το RTK δήλωσε συγκεκριμένα σε σημερινό δελτίο τύπου ότι το RTK στοχεύει να χρησιμοποιήσει το Festivalit të Këngës ως επιλογή για έναν μελλοντικό εκπρόσωπο του Κοσόβου στην Eurovision. Το RTK στοχεύει να συμμετάσχει στην Eurovision από τότε που κήρυξε την ανεξαρτησία του το 2008.

Ο Γενικός Διευθυντής του RTK δήλωσε το 2022 ότι στόχευε να υποβάλει αίτηση για ένταξη στην EBU έως τα τέλη του 2022, ωστόσο, αυτό δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί. Ο κ. Ahmetxhekaj πιστεύει ότι το Κόσοβο μπορεί τώρα να έχει περισσότερες πιθανότητες να ενταχθεί στην EBU μετά την απομάκρυνση και την αναστολή της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.

Στο παρελθόν, το Κόσοβο έχει συμμετάσχει σε άλλες εκδηλώσεις της Eurovision. Για παράδειγμα, το 2011, το RTK επέλεξε την Tringa Hsya για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό Young Dancers της Eurovision εκείνη τη χρονιά.

Μείνετε συντονισμένοι στον INFE για όλα τα νεότερα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.