Καζακστάν: Θα κάνει ντεμπούτο στην Eurovision το 2023;

Καζακστάν: Θα κάνει ντεμπούτο στην Eurovision το 2023;

Το Khabar Agency συνεχίζει να ελπίζει ότι θα μπορέσει να κάνει το ντεμπούτο του στην Eurovision στο μέλλον.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε σήμερα το Khabar Agency και το ORTCOM σχετικά με τη συμμετοχή του Καζακστάν στην Junior Eurovision, ο παραγωγός Zhan Mukanov μίλησε για τις ελπίδες του Khabar Agency για τη Eurovision 2023. Είπε στον συγκεντρωμένο Τύπο ότι:

Δεδομένου ότι το Khabar Agency είναι επίσημα διαπιστευμένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών, υπάρχει κάθε ευκαιρία να συμμετάσχει στην Eurovision του χρόνου. Ελπίζω πραγματικά, ελπίζουμε να πάνε όλα καλά.

Το Khabar Agency είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων από το 2016, πράγμα που σημαίνει ότι για να μπορέσει να διαγωνιστεί στην Eurovision θα πρέπει να προσκληθεί να διαγωνιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών (EBU).

Ο μόνος ραδιοτηλεοπτικός φορέας που έχει ποτέ προσκληθεί να διαγωνιστεί στην Eurovision χωρίς να είναι πλήρες μέλος είναι ο αυστραλιανός ραδιοτηλεοπτικός φορέας SBS. Το SBS προσκλήθηκε ως μέρος της 60ης έκδοσης του διαγωνισμού, λόγω των υψηλών τηλεθεάσεων στην χώρα.

Το Καζακστάν συμμετέχει στη Junior Eurovision από το 2018 όπου έχει προσκληθεί από το Reference Group του διαγωνισμού να συμμετάσχει. Το Khabar Agency είχε μεταδώσει την Eurovision ζωντανά στο Καζακστάν από το 2010 ως το 2021. Δεν μετέδωσε τον διαγωνισμό του 2022 λόγω των χαμηλών τηλεθεάσεων και του υψηλού κόστους για τη μετάδοση.

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας πιέζει επί του παρόντος για πλήρη ένταξη στην EBU, η οποία θα επιτρέψει στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα να διαγωνιστεί στην Eurovision.

Το Καζακστάν, θα συμμετάσχει στην Eurovision 2023 ή όχι: Απαντήστε μας στα σχόλια! Μείνετε συντονισμένοι στον INFE για όλα τα νεότερα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.