Ισραήλ: Με την Noa Kirel στην Eurovision 2023

Ισραήλ: Με την Noa Kirel στην Eurovision 2023

To Ισραήλ είναι η πρώτη χώρα που ανακοίνωσε την εκπρόσωπο του για τον 67ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Πρόκειται την Noa Kirel, μια από τις μεγαλύτερες pop stars των τελευταίων ετών στο Ισραήλ, η οποία τον Απρίλιο έκλεισε τα 21 της έτη.

H Noa Kirel επιλέχθηκε εσωτερικά από μια 10μελή επιτροπή που όρισε η ΚΑΝ, η δημόσια τηλεόραση του Ισραήλ, η οποία αποτελούνταν από επαγγελματίες μουσικούς αλλά και στελέχη της ΚΑΝ. Η επιτροπή εξέτασε συνολικά 78 καλλιτέχνες της Ισραηλινής μουσικής σκηνής, με τον Noa Kirel να κρίνεται ως η πλέον κατάλληλη από με μέλη της επιτροπής, με αποτέλεσμα η ΚΑΝ να κάνει επίσημη πρόταση στην νεαρή τραγουδίστρια η οποία την δέχθηκε.

Η Noa Kirel γεννήθηκε το 2001 στην πόλη Ra’anana του Ισραήλ, και κυκλοφόρησε το πρώτο της τραγούδι το 2015 σε ηλικία μόλις 14 ετών. Σύντομα έγινε αρκετά δημοφιλής με αποτέλεσμα από το 2017 μέχρι το 2020 να κερδίζει συνεχώς το βραβείο του MTV για τον καλύτερο Ισραηλινό καλλιτέχνη. Η Noa Kirel εκτός από τραγουδίστρια έχει υπάρξει ηθοποιός, παρουσιάστρια και μοντέλο. Η Noa Kirel κινείται κυρίως σε pop ήχους ενώ ερμηνεύει τραγούδια τόσο στα Εβραϊκά όσο και στα Αγγλικά.

Για πρώτη φορά μετά το 2014, όταν και είχε επιλέξει την Mei Finegold, το Ισραήλ επιλέγει μέσω εσωτερικής επιλογής τον εκπρόσωπο του για την Eurovision. Όλες τις υπόλοιπες χρονιές από το 2015 μέχρι και το 2022, το Ισραήλ επέλεγε τον εκπρόσωπο του μέσω talent shows, κυρίως του Rising Star, που δημιουργήθηκαν για αυτόν τον σκοπό. Ακόμη δεν είναι γνωστό αν θα πραγματοποιηθεί τελικός για την επιλογή τραγουδιού ή εάν θα επιλεγεί και αυτό εσωτερικά.

To Ισραήλ δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της Eurovision 2022 με τον Michael Ben David και το Ι.Μ. καταλαμβάνοντας την 13η θέση στον Β’ ημιτελικό. Πιστεύετε πως η νεαρή Noa Kirel έχει την προοπτική να φέρει στο Ισραήλ την 5η νίκη του στον διαγωνισμό της Eurovision;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.