Η EBU αποτιμά το έργο του Jon Ola Sand και τον ευχαριστεί για την πορεία του διαγωνισμού!

Η EBU αποτιμά το έργο του Jon Ola Sand και τον ευχαριστεί για την πορεία του διαγωνισμού!

Καθιέρωσε μεγάλες αλλαγές στον διαγωνισμό όπως και την φράση “Take It Away“. Ο λόγος για τον απερχόμενο Executive Supervisor της Eurovision Jon Ola Sand, ο οποίος ολοκλήρωσε την θητεία του και θα επιστρέψει στα καθήκοντά του στην δημόσια τηλεόραση της Νορβηγίας. Οι συντελεστές της EBU θέλησαν να τον αποχαιρετήσουν με μία ανασκόπηση στο έργο του αλλά και με ένα χιουμοριστικό βίντεο.

Ο Jon ανέλαβε χρέη Executive Supervisor της EBU το 2010 στο Όσλο ενώ τα καθήκοντά του ξεκίνησαν στην Eurovision 2011 στο Düsseldorf. Κατά την θητεία του ο διαγωνισμός εξελίχθηκε τεχνολογικά, αύξησε τα ποσοστά τηλεθέασης, απέκτησε περισσότερη διαδικτυακή επιρροή με την εισαγωγή εφαρμογής για την Eurovision και την δημιουργία επίσημου καναλιού στο YouTube για να προσεγγίσει περισσότερο το νεανικό κοινό ενώ έφερε και την Αυστραλία στην σκηνή προσθέτοντας περισσότερη ποικιλία.

Το 2013 η σειρά εμφάνισης άλλαξε με τους παραγωγούς και την EBU να επιλέγουν με ποια σειρά θα διαγωνιστούν οι χώρες στους ημιτελικούς και στον τελικό ενώ το 2016 άλλαξε και το σύστημα ψηφοφορίας με τους βαθμούς του televoting να προστίθενται σε αυτούς των επιτροπών, αντικαθιστώντας το παλιότερο σύστημα που ήταν συμψηφισμός των δύο ψηφοφοριών και προσθέτοντας περισσότερη αγωνία για το αποτέλεσμα.

Βέβαια παρά τα θετικά που παραθέτονται παραπάνω από τους κόλπους της EBU, δεν ήταν λίγα και τα παράπονα για τον ίδιο με σημαντικότερο ότι δεν χειρίστηκε με επαγγελματισμό αρκετές αποφάσεις.

Πλέον θα τεθεί επικεφαλής του NRK και να του ευχηθούμε καλή επιτυχία στον νέο του ρόλο. Νέος Executive Supervisor του διαγωνισμού ο Σουηδός Martin Österdahl.

Πώς αξιολογείτε την πορεία του Jon Ola Sand; Ήταν επαρκής στον ρόλο του;

Μία σκέψη στο “Η EBU αποτιμά το έργο του Jon Ola Sand και τον ευχαριστεί για την πορεία του διαγωνισμού!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.