Η Λατινική Αμερική δημιουργεί την δικιά της Eurovision

Η Λατινική Αμερική δημιουργεί την δικιά της Eurovision

H επέκταση της Eurovision στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού Ωκεανού συνεχίζεται, μετά τις ΗΠΑ και τον Καναδά, πλέον και η Λατινική Αμερική είναι έτοιμη να δημιουργήσει την δικιά της εκδοχή του αγαπημένου μας διαγωνισμού τραγουδιού. H συμπαραγωγός του συγκεκριμένου διαγωνισμού θα είναι η εταιρεία Voxovation, η οποία είναι υπεύθυνη για την επέκταση της Eurovision σε περιοχές πέραν της Ευρώπης. H EBU σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Η European Broadcasting Union (EBU) είναι ενθουσιασμένη που ανακοινώνει τα σχέδιά της για επέκταση της επωνυμίας του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στη Λατινική Αμερική.

Παραγωγοί του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στη Λατινική Αμερική θα είναι η Voxovation, o Christer Björkman, o Anders Lenhoff, o Ola Melzig, o Peter Settman, o Greg Lipstone και οι παραγωγοί του American Song Contest και του Eurovision Song Contest Canada.

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision 2022 συγκέντρωσε περισσότερους από 75 εκατομμύρια μοναδικούς θεατές στο YouTube σε 232 περιοχές παγκοσμίως, με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής ναι είναι μεταξύ των αγορών με τις καλύτερες επιδόσεις από τα κράτη που δεν συμμετέχουν. Μεταξύ αυτών των χωρών, η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Χιλή και το Μεξικό είχαν τις περισσότερες προβολές.

Οι παραγωγοί θα ξεκινήσουν τώρα την αναζήτηση της διοργανώτριας πόλης του Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision για την Λατινική Αμερική μεταξύ των λατινοαμερικανικών αγορών με τις κορυφαίες επιδόσεις, μέσα στους επόμενους μήνες.

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision της Λατινικής Αμερικής σηματοδοτεί την τελευταία εξέλιξη στην παγκόσμια επέκταση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision καθώς ταυτόχρονα εξυψώνει την κληρονομιά της επωνυμίας διατηρώντας παράλληλα την τοπική πολιτιστική εκπροσώπηση.

Ο Αμερικανικός Διαγωνισμός Τραγουδιού του NBC, ο οποίος ολοκλήρωσε τη διάρκεια των οκτώ εβδομάδων του στις 9 Μαΐου, σημείωσε αύξηση στους θεατές για τον Μεγάλο Τελικό, κατά τον οποίο η αστέρας της K-pop AleXa στέφθηκε νικήτρια της πρώτης σεζόν. Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision Canada, ο οποίος είναι συμπαραγωγή με την Insight Productions (εταιρεία Boat Rocker), πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του το 2023.

Ο Εκτελεστικός Επόπτης του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, Martin Österdahl, δήλωσε: «Μετά την έναρξη του Αμερικανικού Διαγωνισμού Τραγουδιού και με τα σχέδια να βρίσκονται σε εξέλιξη για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision του Καναδά το επόμενο έτος, η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης είναι ενθουσιασμένη που τώρα συνεργάζεται με την Voxovation για να φέρει τον ενθουσιασμό και μαγεία του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στη Λατινική Αμερική. Το μοναδικό format της Eurovision βρίσκει κάθε χρόνο νέους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο και ανυπομονούμε να επεκτείνουμε τη επωνυμία σε αυτό το εξαιρετικά ποικιλόμορφο μέρος του κόσμου».

Ο Peter Settman και ο Greg Lipstone, εκ μέρους της ομάδας παραγωγής του Voxovation, δήλωσαν: «Οι θαυμαστές σε όλη τη Λατινική Αμερική παρακολουθούν με συνέπεια τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision και ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision στη Λατινική Αμερική είναι η ενσάρκωση αυτού του ένθερμου πάθους. καθώς και μια συνέχεια του ευρύτερου οράματος που έχουμε, η ομάδα παραγωγής, για τη Eurovision ως παγκόσμια επωνυμία».

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision, που διοργανώνεται από την EBU, είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση ζωντανής μουσικής στον κόσμο, με περισσότερα από 180 εκατομμύρια άτομα να συντονίζονται σε αναλογικά και ψηφιακά κανάλια το 2022.

Κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Τελικού, οι τηλεθεάσεις σε 40 αγορές διπλασιάστηκαν σε σχέση με τα συνήθη νούμερα στην ζώνη του primetime στα συμμετέχοντα δίκτυα, ενώ μεταξύ των θεατών ηλικίας 15 έως 34 ετών, η τηλεθέαση τετραπλασιάζεται.

Ο Διαγωνισμός ξεκίνησε την παγκόσμια καριέρα μιας μεγάλης ποικιλίας καλλιτεχνών, συμπεριλαμβανομένων των πιο πρόσφατων Ιταλών νικητών Måneskin καθώς και των Celine Dion, ABBA, Julio Iglesias και πολλών άλλων.

Η εξέλιξη αυτή είναι σίγουρα χαρμόσυνη για τους fans της Eurovision που μένουν στην Λατινική Αμερική. Αναμένουμε σύντομα περισσότερες ενημερώσεις σχετικά με το format του νέου αυτού διαγωνισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.