Ηνωμένο Βασίλειο: Τουλάχιστον 10 πόλεις ανακοίνωσαν πως διεκδικούν την Eurovision 2023

Ηνωμένο Βασίλειο: Τουλάχιστον 10 πόλεις ανακοίνωσαν πως διεκδικούν την Eurovision 2023

Μετά την ανακοίνωση της EBU πως η Eurovision 2023 δεν θα πραγματοποιηθεί στην Ουκρανία λόγο του πολέμου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας που εξακολουθεί να υφίσταται, και πως θα ξεκινήσει άμεσα τις συνομιλίες με το BBC για την διοργάνωση της επόμενης Eurovision καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο κατέλαβε την δεύτερη θέση με τον Sam Ryder και το τραγούδι Space Man.

Αμέσως μετά από αυτή την ανακοίνωση της EBU, οι εκπρόσωποι αρκετών σημαντικών Βρετανικών πόλεων έσπευσαν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την διοργάνωση του 67ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Το τελευταίο 24ωρο, 10 πόλεις επιβεβαίωσαν πως διεκδικούν την Eurovision 2023 ενώ δεν αποκλείεται να εμφανιστούν και άλλες πόλεις στο προσκήνιο. Ας δούμε τις 10 αυτές πόλεις με την σειρά που δήλωσαν το ενδιαφέρον τους.

  • Λίντς

Πρώτη πόλη που δήλωσε το ενδιαφέρον της για την διοργάνωση της επόμενης Eurovision ήταν η πόλη του Λιντς μέσω των δημοτικών συμβούλων James Lewis και Jonathan Pryor οι οποίοι δήλωσαν τα εξής:

Είναι αυτονόητο ότι το Λιντς θα υποβάλει προσφορά για τη διοργάνωση της Eurovision το 2023. Μαζί με την ASM Global, τους χειριστές του First Direct Arena στο Λιντς, έχουμε ήδη έρθει σε επαφή τόσο με την κυβέρνηση όσο και με το BBC για να συζητήσουμε τα σχέδιά μας. Το Λιντς έχει ήδη αποδείξει ότι έχει την ικανότητα και την ικανότητα να φιλοξενεί σημαντικές διεθνείς εκδηλώσεις και η ASM Global φιλοξένησε με επιτυχία τη Eurovision στο Avicii Arena της Στοκχόλμης, στην Σουηδία το 2016. Δεδομένου ότι θα βρισκόμαστε στα μέσα του πολιτιστικού έτους του Λιντς 2023, δεν θα μπορούσε να βρεθεί καλύτερη στιγμή για αυτό.

  • Γλασκόβη

Ακολούθησε η υποψηφιότητα της Γλασκόβης την οποία την υποστήριξε ανοιχτά η πρωθυπουργός της Σκωτίας Nicola Sturgeon η οποία δήλωσε στο Twitter.

Ευχόμαστε η Eurovision να μπορούσε να γίνει στην Ουκρανία, αλλά κατανοούμε ότι υπό αυτές τις συνθήκες αυτό δεν είναι δυνατό. Ωστόσο, πιστεύω ένας τέλειος χώρος για την διεξαγωγή του διαγωνισμού βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Clyde!! (Ο ποταμός που διαρρέει την Γλασκόβη). Η κυβέρνηση της Σκωτίας είναι στην ευχάριστη θέση να συζητήσει με το BBC, το δημοτικό συμβούλιο της Γλασκόβης την EBU και άλλους για την επίτευξη αυτού του σκοπού.

  • Μάντσεστερ

Ακολούθησε η πόλη του Μάντσεστερ όπου η ηγέτης του τοπικού συμβουλίου Bev Craig εξέφρασε την γνώμη της πως το Μάντσεστερ πρέπει να διεκδικήσει την διοργάνωση την Eurovision 2023 αν και η πόλη δεν επιβεβαίωσε επισήμως το ενδιαφέρον της.

  • Λίβερπουλ

Η πατρίδα των Beatles καθώς επίσης και η μόνη πόλη στην Αγγλία που έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO ως πόλη της μουσικής, επιβεβαίωσε μέσου της δημάρχου της  Joanne Anderson το ενδιαφέρον της για την Eurovision 2023

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον λαό της Ουκρανίας και θα θέλαμε να δοθεί η ευκαιρία στο Λίβερπουλ να φιλοξενήσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2023 και με αυτόν τον τρόπο να αποτίσουμε φόρο τιμής στην υπέροχη χώρα τους.

«Είμαστε μια πόλη εκδηλώσεων και κανείς δεν μπορεί να οργανώσει ένα πάρτι όπως εμείς. Ο πολιτισμός είναι λέξη συνώνυμη με το Λίβερπουλ και σημειώνουμε όλα τα κουτάκια για να είμαστε ο οικοδεσπότης της επόμενης χρονιάς – υπέροχοι χώροι, αξιοζήλευτη εμπειρία, παγκοσμίου φήμης μουσική κληρονομιά, στάτους στην πόλη της μουσικής της UNESCO και φυσικά το θερμό καλωσόρισμα στα Scouse (η τοπική προφορά του Λίβερπουλ) που απλά δεν μπορεί να νικηθεί.

«Η εκδήλωση θα γίνει φάρος ελπίδας σε όλο τον κόσμο και ελπίζουμε ότι η Λίβερπουλ ως απαράμιλλο μουσικό brand name θα ληφθεί σοβαρά υπόψη από τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων».

  • Λονδίνο

Στην συνέχεια ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan εξέφρασε μέσω Twitter την βούληση του, η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου να φιλοξενήσει την επόμενη Eurovision. To Τweet το δημάρχου ήταν το παρακάτω:

Οι Λονδρέζοι θα υποδέχονταν τη Eurovision με ανοιχτές αγκάλες. Είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε και να υποστηρίξουμε την Ουκρανία φιλοξενώντας έναν διαγωνισμό που αποτίει φόρο τιμής στον ουκρανικό λαό και τιμά και γιορτάζει επίσης τα καλύτερα της Βρετανίας.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως το Λονδίνο έχει φιλοξενήσει τον διαγωνισμό της Eurovision συνολικά 4 φορές στο παρελθόν (1960, 1963, 1968, 1977) μόνο το Δουβλίνο έχει φιλοξενήσει τον διαγωνισμό περισσότερες φορές (6 τον αριθμό).

  • Μπράιτον

Η πόλη που φιλοξένησε τον διαγωνισμό της Eurovision του 1974 όπου και κέρδισαν οι ABBA, επιβεβαίωσε πως ενδιαφέρεται να διοργανώσει για δεύτερη φορά τον διαγωνισμό τον Μάιο του 2023. Ο ηγέτης του συμβουλίου του Μπράιτον δήλωσε τα εξής:

Φυσικά, ήταν στο Brighton and Hove που οι ABBA ξεκίνησαν την παγκόσμια καριέρα τους όταν κέρδισαν με το Waterloo στο Brighton Dome το 1974. Θα θέλαμε πολύ να δούμε την εκδήλωση να επιστρέψει στην πόλη και να μοιραστούμε λίγη από την τυχερή μας αστερόσκονη με τους επόμενους παγκόσμιους σούπερ σταρ.

Τώρα θα απευθυνθούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοφωνίας και στο BBC για να εκφράσουμε επίσημα το ενδιαφέρον μας. Γνωρίζουμε ότι πολλές άλλες πόλεις θα ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν και ανυπομονούμε να ακούσουμε ποια πόλη θα είναι νικήτρια. Άλλωστε, όπως έχουν πει οι ABBA, ο νικητής τα παίρνει όλα.

  • Μπέλφαστ

Μέλη του δημοτικού συμβουλίου της πρωτεύουσας της Βόρειας Ιρλανδίας παρότρυναν τους υπευθύνους να διεκδικήσουν την Eurovision 2023 γράφοντας τα παρακάτω:

Το Μπέλφαστ είναι ήδη καλά εξοπλισμένο για να φιλοξενήσει μια εκδήλωση όπως η Eurovision, με την κατάλληλη χωρητικότητα και καταλύματα που είναι διαθέσιμα, καθώς και συγκοινωνιακές συνδέσεις σε όλη την πόλη και πέρα από αυτήν.

Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision παρακολουθείται από εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο και οι χώρες που διοργανώνουν συχνά χρησιμοποιούν την ευκαιρία για να προωθήσουν την ύπαιθρο, τις πόλεις και τις πόλεις τους πέρα από τα όρια της πόλης υποδοχής, οπότε όχι μόνο θα ήταν μια τεράστια ευκαιρία για το Μπέλφαστ, αλλά και για τους ολόκληρη η Βόρεια Ιρλανδία για να παρουσιαστεί στην παγκόσμια σκηνή.

Το Μπέλφαστ έχει ήδη μια επιτυχημένη ιστορία φιλοξενίας μεγάλων παγκόσμιων εκδηλώσεων, όπως το Giro d’Italia το 2014 ή τα βραβεία MTV EMA το 2011. Πιστεύουμε ότι είναι καιρός το Μπέλφαστ να ξαναμπεί στο επίκεντρο το 2023 και μπορούμε να πάρουμε 12 βαθμούς !

  • Σέφιλντ

Ακολούθησε το Σέφιλντ, όπου ο δημοτικός σύμβουλος Ben Miskell δήλωσε τα εξής:

Γεια σου Ευρώπη. This is Sheffield calling. Σε αλληλεγγύη με την αδελφοποιημένη πόλη μας, το Ντόνετσκ της Ουκρανίας, είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε την Eurovision. Με αρένα χωρητικότητας 13 χιλιάδων θεατών, διεθνές αεροδρόμιο και τους πιο φιλικούς ανθρώπους στον κόσμο, το Σέφιλντ και το Νότιο Γιορκσάιρ είναι μια φυσική επιλογή για το BBC.

  • Μπέρμινγχαμ

Τελευταία πόλη που εκδήλωσε το ενδιαφέρον για την εκδήλωση είναι το Μπέρμιγχαμ, η πόλη που φιλοξένησε την Eurovision 1998, μέσω του συμβούλου Robert Alden ο οποίος δήλωσε τα εξής:

Το Μπέρμιγχαμ είναι περήφανο που είναι μια πόλη που ηγείται στην παροχή ασύλου στο Ηνωμένο Βασίλειο και με χιλιάδες να δηλώνουν την υποστήριξή τους στην Ουκρανία σε μια αγρυπνία, ο λαός του Μπέρμιγχαμ θα καλωσόριζε την ευκαιρία να δείξει αλληλεγγύη με την Ουκρανία και να παρέμβει για να γίνει ο οικοδεσπότης της Eurovision.

Οι κάτοικοι του Μπέρμιγχαμ καλωσορίζουν τους Ουκρανούς φέτος ως μέρος του Σχεδίου Homes for Ukrainians, με σχέδια έως και 1000 να μετεγκατασταθούν εδώ και θα ήταν υπέροχο να δούμε όλους εκείνους που τώρα καλούν το Μπέρμιγχαμ σπίτι τους να τους δωθούν δωρεάν εισιτήρια. Είναι επίσης πολύ λογικό καθώς η Πόλη είναι γνωστή για τη φιλοξενία διεθνών εκδηλώσεων μεγάλης κλίμακας διοργανώνει τους Αγώνες της Κοινοπολιτείας φέτος, γεγονός που τοποθετεί το Μπέρμιγχαμ ως την σε θέση ισχύος.

Ποια πόλη πιστεύετε πως έχει το προβάδισμα να φιλοξενήσει την Eurovision 2023;

https://www.youtube.com/watch?v=RZ0hqX_92zI

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.