Ελλάδα: Ποιοι καλλιτέχνες κατέθεσαν την υποψηφιότητα τους για την Eurovision 2023 στην ΕΡΤ;

Ελλάδα: Ποιοι καλλιτέχνες κατέθεσαν την υποψηφιότητα τους για την Eurovision 2023 στην ΕΡΤ;

Αυξημένο παρουσιάζεται σε σχέση με πέρσι το ενδιαφέρον των Ελλήνων καλλιτεχνών να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον 67ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στο Λίβερπουλ.

Συνολικά 106 τραγούδια κατατέθηκαν στην ΕΡΤ, η οποία μέσω εσωτερικής επιλογής θα καταλήξει στο τραγούδι και τον καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στην Eurovision 2023. Η περίοδος υποβολής έληξε την Κυριακή 9 Οκτωβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί γνωστοί αλλά και ανερχόμενοι καλλιτέχνες βρίσκονται ανάμεσα υποψηφίους. Ας αναφερθούμε σε κάποιους από αυτούς:

  • Αντωνία Καούρη: H Αντωνία Καούρη έγινε γνωστή μέσα από το Ελληνικό The Voice και ανήκει στο δυναμικό της Minos EMI. Έχει συνεργαστεί σε πολλά τραγούδια της όπως το “Για Φαντάσου” με τον μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Κοντόπουλο ο οποίος πολλάκις στο παρελθόν έχει συνθέσει τραγούδια για την Eurovision τόσο για την Ελλάδα όσο και για άλλες χώρες. Η Αντωνία Καούρη υπήρξε και αναπληρωματικό μέλος της Ελληνικής επιτροπής για την Eurovision 2022.
  • Aretha (Αρετή Κοσμίδου): Η Αρετή Κοσμίδου έγινε γνωστή μέσα από την πρώτη σαιζόν του Ελληνικού The Voice όπου και κατατάχθηκε δεύτερη πίσω από την μετέπειτα εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Eurovision το 2015, Μαρία Έλενα Κυριάκου. Η Aretha θα συμμετέχει με ένα τραγούδι του FeelGudAlways με τον οποίον συνεργάζεται χρόνια, όπως στο τραγούδι “It’s Late
  • Antigoni Buxton: H Antigoni Buxton αν και έχει Ελληνοκυπριακή καταγωγή, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο. Έγινε γνωστή στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα από την συμμετοχή της στο Βρετανικό Love Island. H Antigoni κατέθεσε την πρόταση της στην ΕΡΤ μέσω της PANIK. Μπορείτε να την ακούσετε στο τραγούδι “Never Gonna Love“.
  • Βασίλης Κούρτης: O Βασίλης Κούρτης είναι ένα από τα ανερχόμενα ονόματα στον χώρο της οπερετικής μουσικής, μέντορας του είναι ο πασίγνωστος Έλληνας τενόρος Μάριος Φραγκούλης, με τον οποίον μάλιστα ερμήνευσαν σε ντουέτο το Grande Amore των Il Volo. Η πρόταση του λέγεται πως θα είναι μια επική μπαλάντα, παρακάτω μπορείτε να ακούσετε την ερμηνεία στου στο Guns For Hire.
  • Evangelia: H Ελληνοαμερικανή Evangelia είναι ίσως το πιο ηχηρό όνομα μέχρι στιγμής από τους καλλιτέχνες που κατέθεσαν την πρόταση τους. Μεγάλη της επιτυχία είναι το Fotia το οποίο ερμήνευσε και μαζί με την Ελένη Φουρέιρα. H Evangelia κατέθεσε και πέρσι την υποψηφιότητα της με το τραγούδι Όνειρα, ενώ πρόσφατα συνεργάστηκε με την εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Eurovision 2022, Amanda Tenfjord στο τραγούδι Aman!
  • Jimmy Sion: O Jimmy Sion έγινε γνωστός μέσα από την συμμετοχή του στο μουσικό talent show, House Of Fame, και πέρσι κατέθεσε δύο υποψηφιότητες στην ΕΡΤ για την Eurovision 2022, το Boom your Bombs και το Super Mega Bow.
  • Κλαυδία: H Κλαύδια είναι ένα από τα ανερχόμενα ονόματα της Ελληνικής pop Μουσικής. Έγινε γνωστή από την 5η σαιζόν του Ελληνικού The Voice με μέντορα την Έλενα Παπαρίζου, ανήκει στο δυναμικό της PANIK, και συνεργάζεται με τους ARCADE οι οποίοι συμμετείχαν στην σύνθεση των Ελληνικών συμμετοχών της Στεφανιας το 2020 και το 2021 (Supergilr & Last Dance). Πιο δημοφιλές τραγούδι της Κλαύδιας είναι το Lonely Heart.
  • Leon of Athens: O Leon Of Athens είναι ένας από τους κύριους εκπροσώπους της Ελληνικής Εναλλακτικής pop. Είναι επί χρόνια συνεργάτης αλλά και σύντροφος της Κατερίνας Ντούσκα, της εκπροσώπου της Ελλάδας στην Eurovision 2019. Μάλιστα ο Leon Of Athens ήταν ένας από τους συνθέτες της Ελληνικής συμμετοχής εκείνη την χρονιά, του Better Love. Leon Of Athens και Κατερίνα Ντούσκα ερμήνευσαν μαζί το τραγούδι Άνεμος, ενώ πιο πρόσφατη κυκλοφορία του Leon Of Athens είναι το τραγούδι Mad Into You. Ο Leon Of Athens ανήκει στο δυναμικό της Cobalt Music.
  • Melissa Mantzoukis: H Melissa Mantzoukis είναι μια 18χρονη Ελληνίδα ομογενής από την Γερμανία. Έγινε γνωστή μόλις φέτος μέσα από την συμμετοχή της στο talent show Deutschland sucht den Superstar. Μια από τις πιο χαρακτηριστικές ερμηνείες της στο show ήταν αυτή στο Runnin’ (Lose It All) της Beyoncé.
  • Μόνικα: Μια υποψηφιότητα που έγινε γνωστή μόλις σήμερα είναι αυτή της Μόνικα, μιας από τις πλέον αναγνωρίσιμες τραγουδίστριες στην Ελλάδα στον χώρο της εναλλακτικής μουσικής. Η Μόνικα συχνά συνδυάζει την εναλλακτική μουσική με Ελληνικούς ήχους όπως στο τραγούδι Yes I Do. H Μόνικα (Λεμονιά Χριστοδούλου) αναφέρεται πως κατέθεσε ένα τραγούδι το οποίο θυμίζει πολύ το ύφος της τελευταίας Ελληνικής συμμετοχής, Die Together της Amanda Tenfjord.
  • Παναγιώτης Τσακαλάκος: Τον Παναγιώτη Τσακαλάκο τον γνωρίσαμε το 2011 μέσα από την συμμετοχή του στο Greek Idol. Το 2018 κατέθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα στην ΕΡΤ για την Eurovision, ενώ το 2022 έλαβε μέρος στην εθνική επιλογή του Σαν Μαρίνο. Ο Παναγιώτης Τσακαλάκος ανήκει στο δυναμικό της Digital Ray Records μέσω της οποίας κυκλοφόρησε το τελευταίο του τραγούδι Σχέση ελεύθερη.

Άλλα ονόματα τα οποία έχουν αναφερθεί είναι αυτά των Cynthia VerazieΑγγελική ΒρανάΚωνσταντίνα Ιωσηφίδου, Victor Vernicos, Νίκος Αντωνιάδης, Harris Rivera. Ως INFE Greece δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε κάθε υποψήφιο, γνωστό η μη, και φυσικά να επιλεγεί ο καλύτερος ώστε να έχουμε ακόμα ένα καλό αποτέλεσμα τον Μάιο στο Λίβερπουλ.

Πηγή: musichunter.gr, okmag.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.