Ελλάδα: Η ΕΡΤ προσκαλεί εταιρείες να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για την Eurovision 2023

Ελλάδα: Η ΕΡΤ προσκαλεί εταιρείες να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για την Eurovision 2023

H EΡΤ θα δώσει για ακόμη μια χρονιά το δυναμικό παρόν στην Eurovision για το 2023, στον διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η ΕΡΤ, στο δρόμο που χαράχτηκε την περσινή χρονιά, απευθύνει κάλεσμα στις δισκογραφικές εταιρείες να στείλουν τις προτάσεις τους προκειμένου να διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον 67ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΡΤ αναφέρει τα παρακάτω:

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της ΕΡΤ στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Εurovision, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2023 στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση απευθύνει από σήμερα πρόσκληση σε εταιρίες με δραστηριότητα την παραγωγή ή και διανομή ηχογραφημάτων να υποβάλουν προτάσεις για τη συμμετοχή της χώρας μας, με καταληκτική προθεσμία την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022.

Κάθε πρόταση θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένη: δηλαδή να περιλαμβάνει ερμηνευτή ή ερμηνεύτρια ή γκρουπ με έξι κατ’ ανώτατον μέλη, σύμφωνα με τους κανονισμούς, και επίσης ένα έως τρία τραγούδια, που δεν έχουν κυκλοφορήσει ή παρουσιαστεί μέχρι σήμερα είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό καθ’ οιονδήποτε τρόπο, ολόκληρα ή εν μέρει. Στην επιλογή της συμμετοχής θα συνεκτιμηθούν, επίσης, τυχόν καλλιτεχνική ομάδα πλαισίωσης του ερμηνευτή ή της ερμηνεύτριας και ιδέες (concept) για την προώθηση και παρουσίαση του τραγουδιού.

Οι προτάσεις που υποβάλλονται στο πλαίσιο της ανωτέρω πρόσκλησης απευθύνονται αποκλειστικά στην ΕΡΤ.

Μέχρι την ολοκλήρωση της αξιολόγησής τους δεν επιτρέπεται να έχουν υποβληθεί παράλληλα σε αντίστοιχη διαδικασία άλλου φορέα που συμμετέχει στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Υποβολή των προτάσεων στη διεύθυνση eurovision@ert.gr.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες: 210 – 6075405

Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας

Τμήμα Διεθνών Σχέσεων

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως ακόμα ο τρόπος με τον οποίο η ΕΡΤ θα επιλέξει την φετινή συμμετοχή, θεωρείται πολύ πιθανόν να ακολουθηθεί παρόμοια διαδικασία με αυτήν που ανέδειξε την Amanda Tenfjord ως εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Eurovision 2022 με το τραγούδι Die Together με το οποίο η Ελλάδα κατέλαβε την 8η θέση, την υψηλότερη από το 2013 και έπειτα. Φέτος, μετά τα 2 συνεχόμενα χρόνια παρουσίας της Ελλάδας στην πρώτη 10άδα του διαγωνισμού, αναμένεται να υποβληθούν ακόμα περισσότερες υποψηφιότητες σε σχέση με πέρσι.

Ως infegreece.com δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε να επιλεγεί η καλύτερη υποψηφιότητα ώστε για ακόμη μια χρονιά η Ελλάδα να βρεθεί στις κορυφαίες θέσεις του διαγωνισμού της Eurovision.

https://www.youtube.com/watch?v=BWeT0nJpB3Y

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.