Ελλάδα: Αυτές είναι οι 3 υποψήφιες συμμετοχές της Ελλάδας

Ελλάδα: Αυτές είναι οι 3 υποψήφιες συμμετοχές της Ελλάδας

Μέσα από την εκπομπή “Πρωΐαν σε εἶδον, τήν μεσημβρίαν”, ανακοινώθηκαν οι τρεις καλλιτέχνες οι οποίοι συνεχίζουν στην διαδικασία της εκπροσώπησης της χώρας μας για τον 67ο διαγωνισμό.

Θυμίζουμε ότι υπήρχαν 7 τελικές προτάσεις από την ΕΡΤ, με την επιτροπή του κοινού αποτελούμενη από 70 άτομα που επιλέχθηκαν με κλήρωση από τη δημόσια τηλεόραση να κρίνει σε ποσοστό το 50,6% και στην συνέχεια η ειδική κριτική επιτροπή της ΕΡΤ αποτελούμενη από 7 άτομα (Δημήτρης Παπαδημητρίου,  Πέτρος Αδάμ,  Φώτης Απέργης,  Γιάννης Πετρίδης ,  Μαρία Κοζάκου,  Λεωνίδας Αντωνόπουλος και Κωνσταντίνος Μπουρούνης) να κάνει το ίδιο σε ποσοστό 49,4%.

Οι 3 συμμετοχές που συγκέντρωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες από την σύνθεση αυτών των δύο επιτροπών είναι οι παρακάτω:

  • Melissa Mantzoukis – “Liar
  • Victor Vernicos – “What They Say
  • Αντωνία Καούρη & Μαρία Μαραγκού – “Shout Out

Πλέον οι 3 υποψήφιοι οι οποίοι προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, θα καταθέσουν φάκελο στην ΕΡΤ σχετικά με την σκηνική παρουσία της συμμετοχής τους, οπότε η κριτική επιτροπή του καναλιού θα ψηφίσει εκ νέου και, σε συνδυασμό με την αρχική βαθμολογία της επιτροπής του κοινού, θα επιλεγεί ο εκπρόσωπος της Ελλάδας για την Eurovision 2023.

Ας δούμε κάποια στοιχεία σχετικά με τους 3 καλλιτέχνες οι οποίοι προκρίθηκαν στην τελική φάση:

Melissa Mantzoukis – Liar

H 18χρονη Melissa Mantzoukis από το Ingolstadt της Βαυαρίας με καταγωγή από την Ηγουμενίτσα, έγινε γνωστή μέσω του στο τάλεντ σόου της γερμανικής τηλεόρασης «Deutschland sucht den Superstar» τον περασμένο Μάϊο, όπου ήρθε 3η. Το τραγούδι της, από όσο γνωρίζουμε, είναι ένα pop-dance κομμάτι, ιδιαίτερα “ξεσηκωτικό”, σε αγγλικό στίχο, με τη συνεργασία Ελλήνων και Ολλανδών δημιουργών. Το τραγούδι σχετίζεται με την ενδυνάμωση της γυναίκας.

DSDS 2022: Kandidatin Melissa Mantzoukis singt sich im großen Finale auf  Platz drei
Melissa Mantzoukis

Victor Vernicos – What They Say

Ο 16χρονος Victor Vernicos Jorgensen είναι ένα ιδιαίτερα χαρισματικό, έμφυτο ταλέντο που από την πολύ μικρή ηλικία των 4 ετών ασχολήθηκε με τη μουσική. Στα 8 χρόνια του έκανε μαθήματα φωνητικής και στα 10 μαθήματα κιθάρας, ενώ όταν ήταν 13 ετών παρακολούθησε σεμινάρια μουσικής τεχνολογίας. Η ικανότητά του είναι ξεχωριστή καθώς γράφει μόνος του τραγούδια. Το 2022 κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι με τίτλο Fake Club, στο οποίο έγραψε μουσική, στίχους αλλά έκανε και την παραγωγή μόνος του. Αυτό τον καιρό κάνει μαθήματα φωνητικής με vocal coach την Chryssanthemis και μαθήματα performance με τη μοναδική Νίνα Λοτσάρη. Η πρόταση του Victor για τη Eurovision 2023, σύμφωνα με πληροφορίες είναι μια πολύ προσωπική και συναισθηματική μπαλάντα που έχει γράψει ο ίδιος, σε αγγλικό στίχο, και έχει ως κεντρικό θέμα του το άγχος.

Ελλάδα: Ο Victor Vernicos διασκευάζει το This Is Our Night του Σάκη Ρουβά!  - Eurovision News | Music | Fun
Victor Vernicos

Αντωνία Καούρη & Μαρία Μαραγκού – Shout Out

Την Αντωνία έγινε γνωστή, μέσω από το μουσικό reality “The Voice of Greece” όπου μάλιστα κατάφερε να φτάσει μέχρι και τον τελικό. Αμέσως μετά το παιχνίδι υπέγραψε συμβόλαιο με την εταιρεία της ενώ έχει κυκλοφορήσει και τις πρώτες τις δουλειές όπως την επανακυκλοφορία του “Έτσι είναι οι σχέσεις” αλλά και το “Για Φαντάσου” σε μουσική του Δημήτρη Κοντόπουλου. Επίσης, η Αντωνία Καούρη, κόρη του Αντιδημάρχου Καλαβρύτων Σπύρου Καούρη, ήταν αναπληρωματικό μέλος της περσινής επιτροπής της χώρας μας στη Eurovision του Τορίνου. Μαζί της σε μια υποψήφια συμμετοχή – ντουέτο για τη Eurovision είναι η ηθοποιός Μαρία Μαραγκού, η οποία έχει συμμετάσχει σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές, με πιο πρόσφατη το έργο “Οι παγιδευμένοι”. Το τραγούδι “Shout Out” είναι ένα rock εναλλακτικό κομμάτι, με αγγλικό στίχο.

Αντωνία Καούρη & Μαρία Μαραγκού

Ποιο από τα τρία τραγούδια πιστεύετε θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Λίβερπουλ;

Μία σκέψη στο “Ελλάδα: Αυτές είναι οι 3 υποψήφιες συμμετοχές της Ελλάδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.