Δείτε απόψε τον τελικό της Junior Eurovision 2020

Δείτε απόψε τον τελικό της Junior Eurovision 2020

Έφτασε σήμερα η μεγάλη μέρα του τελικού της Junior Eurovision 2020, o οποίος θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Πολωνία, μετά την νίκη της Viki Gabor στον περσινό διαγωνισμό με το τραγούδι Superheroes. H φετινή 18η διοργάνωση του διαγωνισμού έχει μια σημαντική ιδιαιτερότητα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, καθώς φέτος λόγω της πανδημίας του ιού  COVID-19, οι διαγωνιζόμενοι θα ερμηνεύσουν την συμμετοχή τους από την χώρα τους, χωρίς να ταξιδέψουν στην Πολωνία.

Ωστόσο η υπόλοιπη παρουσίαση του διαγωνισμού καθώς και τα interval acts θα πραγματοποιηθούν κανονικά στα Studio 5 της Πολωνικής δημόσιας τηλεόρασης TVP, στην Βαρσοβία, την πρωτεύουσα της Πολωνίας. Καλεσμένοι καλλιτέχνες θα είναι ο νικητής της Eurovision 2019 για την Ολλανδία, Duncan Laurence, και οι νικήτριες των Junior Eurovision 2018 & 2019 για την Πολωνία, Roksana Węgiel και Viki Gabor αντίστοιχα, όπου όλοι μαζί θα ερμηνεύσουν το Arcade, το νικητήριο τραγούδι του πρώτου. Το παρόν θα δώσει και η Alicja Szemplińska, η τραγουδίστρια που θα εκπροσωπούσε την Πολωνία στην Eurovision 2020 με το τραγούδι Empires. Παρουσιαστές του διαγωνισμού θα είναι οι Ida Nowakowska-Herndon, Rafał Brzozowski και Małgorzata Tomaszewska.

Οι συμμετέχοντες

Λόγω της πανδημίας, αλλά και την πολεμικής σύρραξης στο Ναγκόρνο-Καραμπαχ, αρκετές από της χώρες που συμμετείχαν στον περσινό διαγωνισμό αποχώρησαν, με την Γερμανία όμως να πραγματοποιεί την πρώτη της συμμετοχή. Συνολικά 12 χώρες θα διεκδικήσουν το φετινό τρόπαιο, η λίστα των συμμετοχών με την σειρά εμφάνισης είναι η παρακάτω:

  1. Γερμανία –  Susan – “Stronger with You”
  2. Καζακστάν – Karakat Bashanova – “Forever”
  3. Ολλανδία – Unity – “Best Friends”
  4. Σερβία – Petar Aničić – “Heartbeat”
  5. Λευκορωσία – Arina Pehtereva – “Aliens”
  6. Πολωνία – Ala Tracz – “I’ll Be Standing”
  7. Γεωργία – Sandra Gadelia – “You Are Not Alone”
  8. Μάλτα – Chanel Monseigneur – “Chasing Sunsets”
  9. Ρωσία – Sofia Feskova – “My New Day”
  10. Ισπανία – Soleá – “Palante”
  11. Ουκρανία – Oleksandr Balabanov – “Vidkryvai (Open Up)”
  12. Γαλλία – Valentina – “J’imagine”

Η ψηφοφορία

Ο νικητής της Junior Eurovision 2020, θα προκύψει κατά 50% από τις ψήφους της online ψηφοφορίας και κατά 50% από την ψηφοφορία των επιτροπών των 12 χωρών που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, με την κάθε επιτροπή να αποτελείται από 5 μέλη, 3 επαγγελματίες της μουσικής και 2 παιδιά.

Η πρώτη φάση της online ψηφοφορίας έχει ήδη ξεκινήσει από την Παρασκευή, και θα διαρκέσει έως τις 17:59, ένα λεπτό δηλαδή πριν αρχίσει ο διαγωνισμός. Η Δεύτερη φάση της online ψηφοφορίας θα αρχίσει αφού ερμηνευτούν όλες οι συμμετοχές και θα διαρκέσει ένα τέταρτο. Μπορούν να ψηφίσουν fans από όλον τον κόσμο, αρκεί να ψηφίσουν από 3 έως 5 τραγούδια στην επίσημη σελίδα του διαγωνισμού, junioreurovision.tv. O διαγωνισμός θα ξεκινήσει στις 18:00 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί από το επίσημο κανάλι του διαγωνισμού στο youtube.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.