Γερμανία: Οι Frida Gold αποσύρονται από το Unser Lied für Liverpool

Γερμανία: Οι Frida Gold αποσύρονται από το Unser Lied für Liverpool

Οι Frida Gold αποσύρθηκαν από το Unser Lied für Liverpool λόγω υγείας της καλλιτέχνιδας.

Αφού έχασαν τις δεύτερες πρόβες και το σόου της κριτικής επιτροπής χθες, οι Frida Gold αποσύρθηκαν από το Unser Lied für Liverpool λόγω υγείας της καλλιτέχνιδας. Το συγκρότημα εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

Τη δεύτερη μέρα των προβών ήταν ήδη ξεκάθαρο σε όλους τους εμπλεκόμενους ότι η Alina Süggeler ήταν πολύ άρρωστη και υπέφερε από πυρετό. Έπρεπε να μειωθεί σε δύο τρεξίματα, κατά τη διάρκεια των οποίων μπορούσε να τραγουδήσει μόνο σποραδικά. Η φαρμακευτική αγωγή θα μπορούσε να τη σταθεροποιήσει για την επόμενη μέρα. Δυστυχώς έγινε το αντίθετο. Εκτός από πυρετό, ρίγη και πονόλαιμο, είχε χάσει και εντελώς τη φωνή της. Η άμεση επίσκεψη στο γιατρό σήμαινε ότι έπρεπε να τη διαγράψει άρρωστη για μια εβδομάδα και να της συνταγογραφήσει ανάπαυση στο κρεβάτι. Οποιαδήποτε βραχυπρόθεσμα ιατρικά μέτρα δεν είχαν οδηγήσει σε οξεία βελτίωση που να επιτρέψει την απόδοση. Μετά από εβδομάδες δουλειάς και προετοιμασίας, αυτό είναι ένα σοκ και μια τεράστια απογοήτευση για την Alina και όλους τους εμπλεκόμενους. Ήταν ιδέα και επιθυμία των Frida Gold να παρουσιάσουν το μήνυμα του τραγουδιού «Alle Frauen in mir sind müde» μπροστά σε ένα μεγάλο κοινό, γιατί είναι σημαντικό για αυτούς. Η πιθανότητα να το τραγουδήσουμε στο Λίβερπουλ ως η γερμανική συμμετοχή στη Eurovision ήταν επίσης ένα μεγάλο κίνητρο. Οι Frida Gold θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όλους τους εμπλεκόμενους, τη NDR και φυσικά και τους θαυμαστές της.

Ο αριθμός των συμμετοχών στο Unser Lied für Liverpool μειώνεται τώρα σε οκτώ. Τυχόν ψήφοι για τους Frida Gold κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής περιόδου ψηφοφορίας δεν θα μετρηθούν. Ο κωδικός ψηφοφορίας για των Frida Gold, 08, δεν θα εκχωρηθεί εκ νέου. Ως εκ τούτου, οι Lord of the Lost διατηρούν τον αρχικό κωδικό ψηφοφορίας 09.

Η απόσυρση των Frida Gold επηρεάζει επίσης τον αριθμό των πόντων που θα δοθούν. Οι οκτώ διεθνείς επιτροπές απονέμουν τώρα 1, 2, 3, 4, 6, 8, 10 και 12 πόντους στα τραγούδια. Σε σύγκριση με το συνηθισμένο σχήμα πόντων της Eurovision, δεν λείπουν μόνο οι 7 πόντοι, αλλά τώρα και οι 5 πόντοι. Η κριτική επιτροπή θα απονείμει τώρα συνολικά 368 βαθμούς στις συμμετοχές. Ίδιος αριθμός πόντων θα δοθεί στα τραγούδια μέσω της ψηφοφορίας του κοινού.

Η σειρά εμφάνισης είναι η εξής:

  1. TRONG – “Dare to Be Different
  2. René Miller – “Concrete Heart
  3. Anica Russo – “Once Upon a Dream
  4. Lonely Spring – “Misfit
  5. Will Church – “Hold On
  6. Patty Gurdy – “Melodies of Hope
  7. Ikke Hüftgold – “Lied mit gutem Text
  8. Lord Of The Lost – “Blood and Glitter

Ο νικητής του Unser Lied für Liverpool θα επιλεγεί με 50% δημόσια ψηφοφορία και 50% κριτική επιτροπή. Η δημόσια ψηφοφορία αποτελείται από διαδικτυακή, τηλεφωνική και SMS ψηφοφορία. Η ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής αποτελείται από οκτώ διεθνείς επιτροπές με πέντε μέλη η καθεμία. Οι κριτικές επιτροπές είναι:

  • Ελβετία
  • Ολλανδία
  • Φινλανδία
  • Ισπανία
  • Λιθουανία
  • Ουκρανία
  • Αυστρία
  • Ηνωμένο Βασίλειο

Το Unser Lied für Liverpool θα πραγματοποιηθεί στις 23:20 ώρα Ελλάδος στις 3 Μαρτίου στα MMC Studios στην Κολωνία. Η εκπομπή θα παρουσιαστεί από την Barbara Schöneberger και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Das Erste, το ARD Mediathek και το eurovision.de. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σόου εδώ.

Οι BossHoss και η Ilse DeLange θα συμμετάσχουν ως interval act του Unser Lied für Liverpool. Η Ilse DeLange είναι γνωστή στους θαυμαστές της Eurovision επειδή είναι μέρος του ολλανδικού ντουέτου, The Common Linnets, που τερμάτισαν τη δεύτερη θέση στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2014. Οι BossHoss και η Ilse DeLange θα ερμηνεύσουν το νέο τους single «YOU» κατά τη διάρκεια του σόου.

Μείνετε συντονισμένοι στον INFE για όλα τα νεότερα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.