Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Δεν επιστρέφει στη Eurovision 2019, παρά την πρόταση του Ralph Siegel.

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Δεν επιστρέφει στη Eurovision 2019, παρά την πρόταση του Ralph Siegel.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Βοσνία-Ερζεγοβίνη δεν θα συμμετέχει στο Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που για το 2019 θα πραγματοποιηθεί στο Ισραήλ.

Τι και αν ο θρυλικός Γερμανός συνθέτης Ralph Siegel προσφέρθηκε να καλύψει όλα τα έξοδα σχετικά με τη συμμετοχή της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στον διαγωνισμό, η ΕBU απόρριψε το αίτημα του, καθώς η  BHRT, δεν μπορεί να συμμετάσχει στην  Junior Eurovision του 2018 ή στην Eurovision του 2019, δεδομένου των κυρώσεων της EBU, πράγμα που σημαίνει ότι η BHRT δεν μπορεί να συμμετάσχει μέχρι να επιλυθούν τα χρέη της προς την αυτήν.

Το γεγονός, επιβεβαιώθηκε από την Lejla A. Babovićυπεύθυνη για το project της Eurovision στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα BHRT, μέσω μιας συνέντευξη της στην βοσνιακή διαδικτυακή πύλη klix.ba. Εκεί, εξήγησε ότι ο θρυλικός Γερμανός συνθέτης Ralph Siegel προσέφερε να καλύψει όλα τα έξοδα σχετικά με τη συμμετοχή της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στον διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο.

Ο μόνος όρος του Lejla ήταν, ότι η Hanka Paldum, μία από τις πιο διάσημες ντόπιες τραγουδίστριες, θα ήταν αυτή η εκπρόσωπος της χώρας στο Διαγωνισμό του 2019 στο Ισραήλ. Μάλιστα, η πρόταση αυτή του Lejla, έγινε και την προηγούμενη χρονιά.

Παρόλο που η BHRT ήταν πολύ θετική σχετικά με την προσφορά του Siegel, η EBU είχε διαφορετική άποψη. Συγκεκριμένα, ενημέρωσε τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα της χώρας, ότι η συμμετοχή της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision δεν θα είναι εφικτή όσο η BHRT υπόκειται στις κυρώσεις της και ότι θα πρέπει να αρχίσουν να αποπληρώνουν το χρέος τους, το οποίο υπολογίζεται άνω των 6 εκατομμυρίων CHF.

Η EBU επέβαλε για πρώτη φορά κυρώσεις στο BHRT τον Δεκέμβριο του 2016, όταν η EBU διέκοψε τη δυνατότητα της BHRT για τη μετάδοση του Διαγωνισμού της Eurovision. Το BHRT αντιμετωπίζει σήμερα σοβαρές οικονομικές δυσκολίες και βρίσκεται στα πρόθυρα του κλεισίματος εδώ και αρκετά χρόνια.

Το γεγονός αυτό εμποδίζει για άλλη μια φορά την παρουσία της χώρας στη σκηνή της Eurovision, παρά την μεγάλη προσφορά του Siegel.

Ο Ralph Siegel δεν είναι άγνωστος στους φαν μιας και βρίσκεται πίσω από πάρα πολλές συμμετοχές του Διαγωνισμού.

Κάποιες από αυτές είναι η Andrea Demirović με το Just Get Out of My Life, που αν και φαβορί περιορίστηκε στην 11η θέση του Α Ημιτελικού, η Valentina Monetta, της οποίας επιμελήθηκε και τις 4 συμμετοχές της στην ιστορία της στο διαγωνισμό, η Nicole και το Ein bißchen Frieden, η οποία έφερε τη νίκη στη Γερμανία το 1982 και άλλες πολλές. Επίσης, έχει συμμετάσχει και σε πολλούς εθνικούς τελικούς άλλων χωρών.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε και ένα τραγούδι από την τραγουδίστρια που πρότεινε ο Siegel. 

Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη συμμετείχε για πρώτη φορά στον Διαγωνισμό το 1993. Καλύτερη της θέση είναι η , το 2006, με τους Hari Mata Hari και το Lejla. Το 2016 η χώρα εκπροσωπήθηκε από τους Dalal & Deen feat. Ana Rucner & Jala και το τραγούδι Ljubav je, δίχως να καταφέρουν να περάσουν στο μεγάλο Τελικό, κατακτώντας την 11η θέση με 104 βαθμούς.

Θα θέλατε η Βοσνία-Ερζεγοβίνη να επιστρέψει στο Διαγωνισμό; Πιστεύετε πως η πρόταση του Ralph Siegel με την Hanka Paldum θα ήταν μία καλή επιλογή για τη χώρα;

3 σκέψεις για το “Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Δεν επιστρέφει στη Eurovision 2019, παρά την πρόταση του Ralph Siegel.

  1. Όταν πρόκειται για χρήματα η παραδόπιστη EBU δεν αστειεύεται.
    Μακάρι να βρεθεί μια λύση κάποια στιγμή. Θέλω να επιστρέψουν. Θα μπορούσα να κάνω τα στραβά μάτια ακόμα σε μια “εμπλοκή” του Siegel 😛

    Αγαπημένη χώρα στη γιουροβίζιον. Το Bistra Voda ειδικά βρίσκεται στο τοπ 10 μου όλων των εποχών.

  2. Για τη Eurovision Junior μάλλον δεν πολυενδιαφέρθηκε ποτέ η Βοσνία, ακόμα κι όταν είχε δικαίωμα συμμετοχής. Η Βοσνία ανήκει στο κλαμπ των χωρών που δεν διαγωνίστηκε ποτέ στη Junior.

  3. Και πολύ καλά έκαναν. Χίλιες φορές καλύτερα να μην συμμετέχουν καθόλου από το να πάνε με μια ανέμπνευστη και παρωχημένη τσιχλόφουσκα του Siegel όπως το ‘Spirit of the night’. Για το Σαν Μαρίνο, οκ, το καταλαβαίνω, τι να κάνει ένα κρατίδιο με 30000 κατοίκους και μια τραγουδίστρια όλη κι όλη, δεν έχουν και πολλές επιλογές. Αλλά το να ξεπέσει έτσι η Βοσνία που κάποτε έστελνε κομματάρες όπως το ‘Lejla’ και το ‘Bistra voda’ θα ήταν τουλάχιστον θλιβερό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.