Βέλγιο: Η Eurovision 2023 στις Βρυξέλλες;

Βέλγιο: Η Eurovision 2023 στις Βρυξέλλες;

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζεται σε μια προσπάθεια οι Βρυξέλλες να φιλοξενήσουν την Eurovision 2023.

Δεδομένου ότι η EBU ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία δεν θα φιλοξενήσει τη Eurovision 2023 και ότι η EBU θα αρχίσει να συζητά τις επιλογές φιλοξενίας με το Ηνωμένο Βασίλειο, πολλές πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να φιλοξενήσουν τον διαγωνισμό.

Ωστόσο, η εφημερίδα The Gurdian αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζεται σε μια προσπάθεια να φιλοξενηθεί ο διαγωνισμός του 2023 στις Βρυξέλλες. Αυτή η πρόταση θα έβλεπε τη βελγική πρωτεύουσα να φιλοξενεί τον διαγωνισμό για λογαριασμό της Ουκρανίας ως χειρονομία αλληλεγγύης από την “πρωτεύουσα της ΕΕ“. Την Παρασκευή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέστησε στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χορηγηθεί το καθεστώς υποψήφιας χώρας τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Μολδαβία, ένα σημαντικό βήμα και για τα δύο έθνη στο δρόμο τους για να γίνουν πλήρες μέλος της ΕΕ.

Οι Βρυξέλες φιλοξένησαν προηγουμένως την Eurovision το 1987. Επί του παρόντος, οι Βρυξέλλες έχουν δύο πιθανούς χώρους διεξαγωγής εάν αυτή η πρόταση προχωρήσει. Το πρώτο είναι το Forest National/Vorst Nationaal in Forest/Vorst στα νότια της περιφέρειας της πρωτεύουσας των Βρυξελλών. Ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει έως και 8.000 θεατές. Το δεύτερο μέρος είναι το Palais 12/ Paleis 12 στο Heysel στα βόρεια της περιοχής. Αρχικά χτίστηκε το 1989 αλλά ανακαινίστηκε το 2013, ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει έως και 15.000 θεατές και είναι ένας από τους μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους στο Βέλγιο.

Μέχρι στιγμής, κανείς από την EBU, την ΕΕ, τη βελγική κυβέρνηση, το VRT ή το RTBF δεν έχει σχολιάσει αυτήν την πιθανή προσφορά φιλοξενίας.

Πώς θα σας φαινόταν άμα η Eurovision 2023 διοργανωθεί στις Βρυξέλλες;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.