Ανδόρρα: Δεν θα συμμετάσχει στην Eurovision 2023

Ανδόρρα: Δεν θα συμμετάσχει στην Eurovision 2023

Ο υπεύθυνος του περιεχομένου του Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης της Ανδόρας, RTVA, Dani Ortolà, επιβεβαίωσε ότι ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας προς το παρόν είναι απίθανο να συμμετάσχει στην Eurovision.

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ανδόρας φαίνεται απίθανο να διαγωνιστεί στην Eurovision τα επόμενα χρόνια, με τον Διευθυντή Περιεχομένου του RTVA να δηλώνει ότι ο διαγωνισμός δεν είναι μεταξύ των σχεδίων του ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Ο κ. Ortolà σχολίασε:

Παρά το γεγονός ότι είμαστε μέρος της EBU, δεν σκοπεύουμε να συμμετάσχουμε στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα.

Αν και φαίνεται απίθανο η Ανδόρα να διαγωνιστεί στη Eurovision 2023, οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς έχουν μέχρι το φθινόπωρο να αποφασίσουν επίσημα εάν θα διαγωνιστούν στον διαγωνισμό. Τα προηγούμενα χρόνια ραδιοτηλεοπτικοί φορείς όπως η Ceska Televize είχαν δηλώσει στις αρχές του καλοκαιριού ότι δεν θα διαγωνίζονταν, προτού ανακοινώσουν την επιστροφή τους το φθινόπωρο.

Το RTVA, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ανδόρας, δεν έχει συμμετάσχει στην Eurovision από το 2009, έχοντας κάνει το ντεμπούτο του το 2004. Η Susanne Georgi είχε δηλώσει προηγουμένως ότι είχε συμφωνία με την κυβέρνηση της Ανδόρας για να επιστρέψει η χώρα στον διαγωνισμό το 2022, ωστόσο αυτό δεν συνέβη ποτέ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.