Αλβανία: Κανονικά θα διεξαχθεί το 59ο Festivali i Këngës

Αλβανία: Κανονικά θα διεξαχθεί το 59ο Festivali i Këngës

Ο ετήσιος μουσικός διαγωνισμός Festivali i Këngës που διεξάγεται κάθε χρόνο από την Αλβανική δημόσια τηλεόραση RTSH και μέσω του οποίου επιλέγεται ο εκπρόσωπος της Αλβανίας στην Eurovision, θα διεξαχθεί κανονικά και φέτος παρά την έξαρση του ιού COVID-19 που ακύρωσε αρκετά μουσικά φεστιβάλ.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της RTSH, Martin Leka πραγματοποίησε διαβούλευση με τους δημιουργούς που συνέβαλαν για την πραγματοποίηση του 58ου φεστιβάλ. Αφού πρώτα έγινε ένας απολογισμός για το τελευταίο φεστιβάλ, συζητήθηκε η σύσταση επιτροπής αξιολόγησης για την επιλογή των συμμετεχόντων τραγουδιών και τα κριτήρια συμμετοχής για το 59ο φεστιβάλ.

Οι ενδιαφερόμενοι δημιουργοί μπορούν να υποβάλουν τις συμμετοχές από τον Σεπτέμβριο. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του φεστιβάλ δεν έχουν καθοριστεί, το πιθανότερο όμως είναι να πραγματοποιηθεί στα τέλη του Δεκεμβρίου όπως συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο.

Παρόλα αυτά, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα κάτι για την Αλβανική συμμετοχή στην Eurovision 2021. Είναι γεγονός ότι η Αλβανία από την πρώτη χρονιά που συμμετείχε στον διαγωνισμό, επέλεγε πάντα για εκπρόσωπο της τον νικητή του Festivali i Këngës, ωστόσο δεν έχει αποκλειστεί προς το παρόν μια ενδεχόμενη απευθείας ανάθεση στην Arilena Ara την νικήτρια του 58ου φεστιβάλ η οποία θα εκπροσωπούσε με το τραγούδι Fall From The Sky την Αλβανία στην Eurovision 2020 που ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του ιού COVID-19. Ωστόσο δεν φαίνεται να είναι αυτό το ενδεχόμενο το πιθανότερο σενάριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.