Αλβανία: Δείτε απόψε την πρώτη βραδιά του 60ου Festivali i Këngës

Αλβανία:  Δείτε  απόψε την πρώτη βραδιά του 60ου Festivali i Këngës

Απόψε στις 21:30 ώρα Ελλάδος ανοίγει η αυλαία του 60ου Festivali i Këngës μέσω του οποίου θα επιλεγεί ο εκπρόσωπος της Αλβανίας για την Eurovision 2022 που θα πραγματοποιηθεί στο Τορίνο. Συνολικά 20 καλλιτέχνες θα διεκδικήσουν φέτος το πρώτο βραβείο του φεστιβάλ και το δικαίωμα να εκπροσωπήσουν την Αλβανία στον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

To τριήμερο φεστιβάλ πραγματοποιείται φέτος στο Παλάτι των Συνεδρίων, εκεί που πραγματοποιείται δηλαδή κάθε χρόνο με εξαίρεση την περσινή χρονιά. Κεντρικός παρουσιαστής του φεστιβάλ θα είναι ο Ardit Gjebrea και κατά την διάρκεια των 3 ημερών του φεστιβάλ θα συνοδεύεται από του Isli Islami, Kelvi Kadilli, Xhemi Shehu και την εκπρόσωπο της Αλβανίας στην Eurovision 2019, Jonida Maliqi η οποία με με το τραγούδι Ktheju tokës κατέλαβε την 17η θέση.

Η αποψινή πρώτη βραδιά του φεστιβάλ, είναι η βραδιά των διαγωνιζομένων όπου οι 20 υποψήφιοι καλλιτέχνες ερμηνεύουν τα τραγούδια τους για πρώτη φορά ζωντανά στο κοινό. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, οι πρώτες δύο βραδιές δεν θα έχουν χαρακτήρα ημιτελικού, δηλαδή δεν θα υπάρξει κάποιος αποκλεισμός και όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα εμφανιστούν και στις 3 βραδιές του φεστιβάλ.

Στο φετινό φεστιβάλ οι καλλιτέχνες είναι χωρισμένοι σε δύο κατηγορίες, αυτή των επαγγελματιών τραγουδιστών και αυτή των πρωτοεμφανιζόμενων, στα πρότυπα του φεστιβάλ του Sanremo. Οι καλλιτέχνες και των δύο αυτών κατηγοριών μπορούν να διεκδικήσουν το πρώτο βραβείο. Ο νικητής θα αναδειχθεί εξολοκλήρου από τις βαθμολογίες των μελών μιας κριτικής επιτροπής. Οι αποψινοί διαγωνιζόμενοι και τα τραγούδια που θα ερμηνεύσουν είναι οι παρακάτω:

Η αποψινή πρώτη βραδιά του φεστιβάλ ξεκινάει στις 21.30 και μπορείτε να την παρακολουθήσετε ΕΔΩ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.