Αλβανία: Απόψε στις 22:00 o μεγάλος τελικός του 61ου Festivali i Këngës

Αλβανία: Απόψε στις 22:00 o μεγάλος τελικός του 61ου Festivali i Këngës

Η Αλβανία γίνεται απόψε η δεύτερη χώρα που επιλέγει την συμμετοχή της για την Eurovision 2023, μέσω του 61ου Festivali i Këngës του οποίου ο μεγάλος τελικός πραγματοποιείται απόψε στις 22.00 ώρα Ελλάδας.

Συνολικά 21 καλλιτέχνες θα διεκδικήσουν απόψε το χρυσό εισιτήριο για το Λίβερπουλ προκειμένου να εκπροσωπήσουν την γειτονική μας χώρα στον 67o διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Από τους 26 καλλιτέχνες που εμφανίστηκαν στους δύο ημιτελικούς μόνο οι 21 θα εμφανιστούν σήμερα, καθώς οι υπόλοιποι 5 οι οποίοι ήταν πρωτοεμφανιζόμενοι καλλιτέχνες κόπηκαν από την επιτροπή που θα επιλέξει τον νικητή του φεστιβάλ. Έτσι οι 21 καλλιτέχνες που συνεχίζουν είναι οι 16 “έμπειροι” καλλιτέχνες και οι 5 νέοι καλλιτέχνες που κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση. Οι 21 αποψινοί διαγωνιζόμενοι είναι οι παρακάτω:

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στο συνεδριακό παλάτι των Τιράνων με παρουσιάστρια τις Arbana Osmani. Στην χθεσινή 3η βραδιά του φεστιβάλ οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες του φετινού φεστιβάλ ερμήνευσαν γνωστές επιτυχίες του παρελθόντος που προήλθαν από το Festivali i Këngës, σε ντουέτο με άλλους γνωστούς καλλιτέχνες οι οποίοι δεν διαγωνίζονται φέτος. Εκεί είδαμε καλλιτέχνες που εκπροσώπησαν την Αλβανία στο παρελθόν όπως την Eneda Tarifa και την Elhaida Dani. Στην χθεσινή βραδιά εμφανίστηκαν και οι νικητές της τελευταίας Eurovision, οι Kalush Orchestra οι οποίοι ερμήνευσαν το Stefania το τραγούδι με το οποίο με το οποίο κέρδισαν.

Θυμίζουμε πως για πρώτη φορά στα χρόνια που η Αλβανία συμμετέχει στην Eurovision, o καλλιτέχνης που θα κερδίσει το festival δεν είναι απαραίτητα αυτός που θα εκπροσωπήσει την Αλβανία στην Eurovision. Ο νικητής του φεστιβάλ θα επιλεγεί από την ψηφοφορία μελών μιας επαγγελματικής επιτροπής ενώ ο εκπρόσωπος της Αλβανίας στο Λίβερπουλ θα επιλεγεί εξολοκλήρου από το televoting.

Την αποψινή βραδιά μπορείτε να την δείτε είτε από το επίσημο site της Αλβανικής τηλεόρασης RTSH η μέσα από το επίσημο κανάλι της RTSH στο youtube.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.