Άγιος Μαρίνος: Στις 19 Φεβρουαρίου ο τελικός του «Una voce per San Marino»

Άγιος Μαρίνος: Στις 19 Φεβρουαρίου ο τελικός του «Una voce per San Marino»

Η κυβέρνηση του Αγίου Μαρίνου, εδώ και μήνες, ανακοίνωσε ότι ο εκπρόσωπος της χώρας για το 2022 θα προκύψει μέσω της εθνικής επιλογής «Una voce per San Marino», ενώ σήμερα έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες του διαγωνισμού.

Ο τελικός, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Φεβρουαρίου, θα αποτελείται από 18 συμμετέχοντες, 9 καταξιωμένους καλλιτέχνες που θα προσκληθούν από το MEDIA REVOLUTION SRL και 9 ανερχόμενους καλλιτέχνες που θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τη συμμετοχή τους από αυτή την Τετάρτη 22/09 μέχρι και τις 10/01. Δεν υπάρχει περιορισμός εθνικότητας για καμία από τις 2 κατηγορίες.

Οι αιτήσεις των ανερχόμενων καλλιτεχνών θα αξιολογηθούν από μια ομάδα ειδικών μέσα από casting των συμμετεχόντων που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου και από τις 5 έως τις 11 Ιανουαρίου.

Οι ημιτελικοί της διαδικασίας, στους οποίους θα λάβουν μέρος οι ανερχόμενοι καλλιτέχνες έτσι ώστε να προκύψει η 9αδα που θα βρεθεί στον τελικό μαζί με τους 9 καταξιωμένους καλλιτέχνες, θα διεξαχθούν στο TITANO THEATER στην πόλη του Αγίου Μαρίνου, ενώ τον τελικό θα τον παρακολουθήσουμε ζωντανά από το TEATRO NUOVO DOGANA.

Ο νικητής και εκπρόσωπος του Άγιου Μαρίνου για την Eurovision 2022 θα προκύψει από την ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής.

Ο Άγιος Μαρίνος είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν άλλη μία φορά εθνική επιλογή για να καθορίσει τη συμμετοχή του στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Το 2018, το 1in360 χρησιμοποιήθηκε για την επιλογή τόσο του εκπροσώπου, όσο και του τραγουδιού για τον διαγωνισμό. Ήταν ανοιχτό σε τραγουδιστές από όλο τον κόσμο, ενώ ο τελικός πραγματοποιήθηκε ζωντανά από την Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

Φέτος η χώρα εκπροσωπήθηκε από την Senhit και τον Αμερικανό ράπερ Flo Rida με το τραγούδι Adrenalina, καταλαμβάνοντας την 22η θέση στον μεγάλο τελικό του Ρότερνταμ με 50 βαθμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.